Следва

Почисти и прочети с второто издание на "Стара хартия за нова книга"

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Това е едно истински зашеметяващо изживяване, каквото със сигурност не си имал досега...

Events преди 9 години

Волейбол: Бразилия - България - мач от Световното Първенство по волейбол за мъже, Полша 2014, директно

Диема, 10 септември, 17:40 часа

Brain Games: Храна

National Geographic, 10 септември, 20:05 часа 

Това е едно истински зашеметяващо изживяване, каквото със сигурност не си имал досега. То ще подложи мозъка ти на изпитание и ще провери как той възприема нещата около теб.

Предаването "Brain Games" те отвежда на истинско пътешествие, в което ще се сблъскаш с интерактивни игри и експерименти, създадени да си играят с мозъка ти и да разкриват начините, по които той функционира.

Задълбавайки в теми като фокус, страх, убеждаване, вземане на решения и неврален фитнес, "Brain Games" насочва погледа ти навътре и те вкарва в едно невероятно забавно, интересно и опознавателно приключение към онези 1.5 кг, които те правят човекът, който си.

Най-добрите ухапвания: 25 най-невероятни срещи с акули

Animal Planet, 11 септември, 23:50 часа



Да продадеш колата си: разширяване на бизнеса: Великобритания

Discovery Channel, 12 септември, 12:00 часа

В новия сезон на поредицата „Да продадеш колата си: разширяване на бизнеса” автомобилният специалист Майк Брюър обикаля света в търсене на автомобили втора ръка. Уникалното предизвикателство на Майк се простира на няколко континента като сега задачата му е още по-амбициозна. Автомобилният експерт тръгва на път само с 3 000 долара и трябва да увеличи сумата до 40 000 долара, за да си купи италианска супер кола.

Пиршеството на Хестън

24 Kitchen, 12 септември, 20:15 часа

Хестън Блументал – един от най-добрите готвачи в света - се превръща в гастрономически изследовател. В "Пиршеството на Хестън" той се рови в кулинарната история, за да разбере дали бъдещето на кулинарното изкуство се крие в тайните рецепти от минали епохи.

Хестън пътува във времето с мисия да пресъздаде най-известните ястия на дадена епоха и да ги поднесе по невероятен начин на трапеза от 21 век.

Гости на всяко пиршество, предлагащо четиристепенно меню, са шестима известни личности, готови за най-невероятната вечеря в живота им.

Какво е било последното ястие в менюто на "Титаник", дали наистина е възможно да се построи джинджифилова къща и как се пече пай, пълен с двадесет и четири живи гълъби, така че те да излетят, когато той се отвори.

Едно е сигурно - всяка трапеза е запомняща се!

"Когато ангелите пеят"

HBO, 13 септември, 13:40 часа

Като дете Майкъл винаги е искал всеки ден да е Коледа. Докато един трагичен инцидент не отнема коледния му дух. 30 години по-късно мистериозен мъж на име Ник му дава подарък, който ще накара Майкъл на преоткрие радостта, която е загубил.

Майкъл Уокър иска всеки ден да е като Коледа. Докато един ден трагичен инцидент не отнема напълно празничния му дух. 30 години по-късно Майкъл все още не може да се зарадва на наближаващата Коледа, въпреки опитите на съпругата му да го развесели, както и тези на родителите му. Но когато синът му го заплашва нещастие, Майкъл ще трябва да се помири с миналото си. Един мистериозен мъж на име Ник дава на Майкъл подарък, който му дава куража да открие радостта от Коледа отново. Това е една забавна приказка за важността на семейните връзки, силата на опрощението и магията на Коледа.

Купих си собствена тропическа гора

Viasat Nature, 14 септември, 19:20 часа

Една завладяваща поредица за лична история, наука и ботаника на тропическите гори очаква зрителите на Viasat Nature през септември. „Купих си собствена тропическа гора” стартира на 14 септември, в 19:20 ч. и обещава да ни държи под напрежение до всеки следващ епизод.

Стряскащата статистика, че процентът на дъждовните гори на земята намаля прогресивно, кара изследователят Чарли Хамилтън–Джеймс да закупи свое парче дъждовна гора на ръба на Национален парк Ману в Перу. Изненадите и предизвикателствата пред него след покупката ще ни приковат всеки пред малкия екран. В стремежа си да опознае сложната екосистема, той разбира, че тя не е зелен рай, а кокаинова плантация, участък за незаконнo изсичане на дървета и няколко полета с неудачни посеви.

Дали това е дързък опит на Чарли да защити застрашеното парче земя, или е крачка към промяна на бъдещето на тези изчезващи биосфери, ще разберем, ако проследим вълнуващата премиерна поредица „Купих си собствена тропическа гора”.

Премиера НОВА ЕКСКЛУЗИВНА ПОРЕДИЦА: Световните войни: Епизод 1

History Channel, 14 септември, 23:00 часа

Черно злато

Viasat Explorer, 15 септември, 11:35 часа

Нефтодобивът в западен Тексас се разраства с бързи темпове. Това означава сериозен риск, висока възвръщаемост и хора със силни характери в тази трудна индустрия. Нефтодобивните работници ежедневно залагат живота и съдбата си, борейки се с природните сили и постоянния риск от смъртоносна експлозия, сондирайки на километри дълбочина в земята. Докато световната икономика продължава да е в криза, залозите са много по-големи, отколкото при работещите на нефтодобивните платформи в Тексас. Тези момчета не могат да си позволят да допуснат грешка – това ще коства не само работата им, но което е по-важно, живота им.

"Survivor: Камбоджа" - реалити шоу

БТВ, 16 септември, 21:30 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.