Следва

Емил Кошлуков стана шеф на ТВ7

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

През 1940 се раждат две момчета, Джон и Митко – едното в Ливърпул, другото в София...

Events преди 9 години

"Лорд Бънди от София"

БНТ2, 17 септември, 21:40 часа

През 1940 се раждат две момчета, Джон и Митко – едното в Ливърпул, другото в София. И двете свирят на китара. Първото се прочува в целия свят и става икона на попмузиката. Второто е неизвестно дори за сънародниците си...

Филмът на режисьора Иван Трайков разказва историята на двама музиканти, основатели на първата българска рок група. Пренася ни в 60-те години, по времето на режима и войната срещу дългокосите, магнетофоните и рокендрола, вълненията в Европа през 1968 година и голямото разочарование от Прехода.

УЕФА Лига Европа- "Партизан" - "Тотнъм"

BTV Action, 18 септември, 20:00 часа 

Валънтайн Уорнър: Дивото зове - кулинарно предаване, ep.1

24 Kitchen, 18 септември, 13:00 часа

Валънтайн Уорнър е гладен за приключения готвач. Ако има дива храна, той винаги е готов да я опита. Валънтайн събира най-невероятни съставки от вълнуващи, отдалечени от града, места в Канада, а след това ги приготвя, пресъздавайки традиционни местни рецепти в свой собствен стил.

Теория на глупостта: Епизод 1

National Geographic, 19 септември, 13:35 часа 

Това предаване комбинира чиста наука с някои от най-лудите, зрелищни и болезнени клипове, записвани някога от любители. Ричард Хамънд ни представя всевъзможни злополуки, с участието на смели, но и объркани хора от цял свят, и после обяснява научно на какво се дължи провалът и унижението им, с помощта на анимации и забавен каданс. Всяка седмица между 50 и 60 клипа със злополуки – обикновени хора, които правят необикновени грешки.

"Джеси Стоун: Гибелта на невинните", криминална драма, САЩ, 2011

HBO, 19 септември, 16:55 часа

Джеси Стоун е бившият шеф на полицията в Парадайз. Синди Ван Олдън винаги му е била като дъщеря, но сега тя е мъртва. Макар всичко да сочи, че смъртта е резултат от свърхдоза наркотици и вероятно се касае за самоубийство, Джеси е убеден, че нещо с тази версия не е наред. Скоро той се оказва в центъра на история за наркозависимост, връзка с престъпността и проституция. Той обаче е убеден, че познава Синди по-добре от всички и няма да се спре пред нищо, докато не разкрие истината за смъртта на момичето, което някога е покровителствал.

Крале на аукциона: Ексцентрично такси/мечът на Оливър Норт

Discovery Channel, 20 септември, 21:30 часа 

Едно интересно риалити шоу, което можем да определим и като свежа документална поредица, тъй като ни „снабдява" с интересни факти от света на съкровищата, предлагани в аукционната къща „Галерия 63", намираща се в Атланта, Джорджия.

Пол Браун е собственикът на къщата, но любопитно е, че първоначално не е имал нито желанието, нито амбицията да създаде кариера от аукционерството. Синди Шок е управителката на „Галерия 63" и върши голяма част от работата като такава. Служителите на аукционната къща често разчитат на експерти, когато става въпрос за оценяване на вещите. Оценителят Джон и техникът Делфино са част от този екип, благодарение на който зрителите се докосват до света на антикварните предмети.

Формула 1 - Сингапур

БНТ2, 21 септември, 17:30 - студио, 18:00 часа - старт 

90-те: Десетилетието, което ни свърза: Приятели и врагове - Политически некоректно

National Geographic, 21 септември, 18:00 часа 

След успеха на "80-те: Нашето десетилетие” през 2013, National Geographic Channel тази есен ще излъчи нова документална поредица за 90-те години. Минисериалът е разделен на две части – "90-те: Десетилетието, което ни свърза“ и "Най-доброто от 90-те“.

"90-те: Десетилетието, което ни свърза“ включва три 120 минутни епизода, които потапят зрителите в значимите исторически моменти, културни събития и технологии. Трите епизода показват гледната точка на историци, популярни личности, политици и музиканти, емблематични за това десетилетие.

Кажете ДА на булчинската рокля: Разговори с булките

TLC, 22 септември, 13:30 часа 

Кажете ДА на булчинската рокля", проследява емоцията, която придружава всяка булка при избора й на рокля. Най-щастливият ден на една жена не би могъл да бъде такъв, ако роклята не е идеалната.

Kleinfeld Bridal – магазинът с най-голям избор от булчински рокли, намиращ се в Манхатън – един от най-красивите, но и най-скъпи райони в Ню Йорк, предоставя на всяка булка огромна селекция от интересни и изискани рокли.
Тези, които винаги „присъстват" са разказвачът – Роджър Крейг Смит, чиито глас ни е познат от много известни продукции; Ранди Феноли, който е модният директор в предаването и собствениците на магазина – Марта Уршел и Ронадлд Ротщайн.

Последният оцелял автомобил

Viasat Explorer, 23 септември, 13:55 часа 

Всеки епизод на „Последния оцелял автомобил“ представя пет различни шофьори, които обичат да се забавляват. Всеки от тях е хванат в капана на противоречиви – изпълнени със смесица от любов и омраза – отношения с един поставящ го в неудобно положение автомобил. В рамките на четирите брутални кръга на състезанието те залагат всичко на карта, докато накрая остава само един. Един по един, всеки елиминиран водач на автомобил е принуден да гледа как любимият му кола бива подложена на крайното унижение да бъде набучен на масивния кол на срама. Но водачът, който успее да премине успешно през изпитанията на състезанието, в края на всеки епизод получава обновяване на автомобила на стойност 10,000 щатски долара.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.