Следва

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Диетата на ViewSofia: Забързай метаболизма си!

Да, до голяма степен метаболизмът ти зависи от генетиката и разбира се, от възрастта. Но все пак...

Health преди 9 години

Да, до голяма степен метаболизмът ти зависи от генетиката и, разбира се, от възрастта, но все пак, новите изследвания показват, че можеш да му повлияеш с правилния хранителен режим.

А именно - яж, за да отслабваш! Важното тук е да се храниш разнообразно и на често по малко през целия ден, като три ще вкусните основни хранения, които ще се грижат за благораположението на твоя метаболизъм, както и едно междинно хапване (можеш да добавиш и второ след първата седмица) между тях. Ето и примерно меню.

За закуска можеш да избереш между яйца или овесени ядки, всяко съдържа около 300 калории.

Направи си бъркани яйца, гарнирани с авокадо и магданоз или вкусни овесени ядки с нарязани парченца ябълки и поръсени с орехи и канела.



За да се насладиш напълно на тази здравословна закуска, добави любимото си кафе или чай към нея (ако пиеш кафето с мляко, нека да е нискомаслено). Кофеинът стимулира метаболизма, а антиоксидантите в чая могат да го забъркат с 12%.



Ако нямаш достатъчно време да си приготвиш закуска, изяж един голям розов грейпфрут с мед,  придружен от мюсли бар (около 160 калории) и една чаша зеленчуков сок.

За обяд избери между салата с пуешко месо или сандвичи панини.

Направи си свежа салата с печени пуешки гърди, комбинирай с дресинг от кисело мляко и майонеза, развихри въображението си и овкуси по твой вкус с къри или черен пипер. В салатата има около 350 калории. Комбинирай я с чаша неподсладен зелен чай.

Можеш да си направиш супер вкусни панини сандвичи по следния начин - между филийки пълнозърнест хляб, сложи по едно резенче сирене (40 калории), тънки резенчета от круша или тиквичка, поръси с черен пипер и розмарин и запечи в скара за сандвичи. Комбинирай с крем супа от тиква, в която има 100 калории.



За вечеря си приготви спагети или гръцки бургер, имат по 400 калории.

Направи си вкусни спагети Маринара със свежа салата от пресен спанак с моцарела, чери домати и босилек. Овкуси със зехтин и балсамов оцет.



За да си приготвиш вкусен гръцки бургер, ще ти трябва пълнозърнестта питка и изпечено говеждо филе. Към тях добави зелена салата, лук и сос от кисело мляко, чесън и пресен джоджен. За гарнитура избери между задушен на пара грах или кафяв ориз.

За междинна закуска хапвай пресни смокини, кисело мляко с плодове или ядки.



Пий много вода – за никой не е тайна, че приемането на поне литър и половина вода на ден може да забърза метаболизма и да изгори до 50 калории дневно.


 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.