Следва

Потвърдено! Джъстин Тимбърлейк ще става татко

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Последната кино седмица определено беше повече от вълнуваща. Защо? Първо, на връх Хелоуин, се отдадохме на предпразнично гледане на филми...

Movies & TV преди 9 години

Последната кино седмица определено беше повече от вълнуваща. Защо?  Първо, навръх Хелоуин се отдадохме на предпразнично гледане на филми, като в случая се спряхме на "Свети Винсент", който с добрата игра на актьорите и свежото чувство за хумор, някак си успя да ни докосне. Препоръчваме, ако все още не сте го гледали, да се отдадете на тази трогваща история. Ето какво още може да гледате (Trailr1, Trailer2, Trailer3, Traile4).

So Independent беше голямото събитие в края на миналия месец в София. Равносметката - препълнени киносалони и определено удовлетворени почитатели на седмото изкуство, не само заради мащабите на фестивала, който се провежда за пета поредна година у нас, но и заради отново необикновената си селекция, която внесе огромна доза кино свежест. А ние, в самия му край, се срещнахме с организаторите, които ни разказаха повече за магията на So Independent.

Фестивалите обаче продължават. От днес до 11 ноември ще можем да се насладим на 122 филма от цял свят на 10-ия, юбилеен международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле”. Звучи вълнуващо, нали? И, за да е пълна програмата, ето и новата селекция от предстоящи заглавия, които вече наистина нямаме търпение да гледаме:

Set Fire To The Stars

Актьорите: Илайджа Ууд, Келин Джоунс, Кели Рийли, Стивън Макинтош и Шърли Хендерсън.

Режисьорът: Анди Годар

Сюжетът: Set Fire To The Stars” ще бъде за публиката една истинска поетична разходка в не-толкова-далечното минало. Най-малкото защото филмът е посветен на един от прочутите англоезични творци на миналия век, Дилън Томас.

Сюжетът е вдъхновен от истински събития – първото посещение на поета в Ню Йорк през 1950 година, разказано през очите на приятел от творческите среди – Джон М.Бринин, който прекарва една седмица с Томас и му помага да бъде „в час”, доколкото е възможно, при срещите му с публиката на публичните четения.

Премиерата: 07 ноември (Великобритания)







"От глупав по-глупав" ("Dumb and Dumber To")

Актьорите: Джим Кери, Рейчъл Мелвин, Анджела Кереч, Роб Ригъл, Катлийн Търнър, Лори Холдън, Джеф Даниълс, Пол Блекторн

Режисьорът: Боби Фарели, Питър Фарели

Сюжетът: „От глупав, по-глупав 2” ще отведе Хари и Лойд на пътешествие, за да намерят извънбрачната дъщеря на Хари, за която той не е знаел, че съществува. Пътешествие, в края на което двамата може би най-накрая ще разберат що е то отговорност.

Премиерата: 14 ноември (България)



Beyond the Lights

Актьорите: Дани Глоувър, Мини Драйвър, Нейт Паркър, Гугу Мбата-Роу, Джордан Белфи, Аиша Хиндс, Амел Амин, Ричард Колсън Бейкър, Хейли Нормън, Дарил Стефънс

Режисьорът: Джина Принс-Байтууд

Сюжетът: Накратко историята разказва за талантлив млад музикант на ръба на славата, който се бори с натиска, който успехът му налага. 

Премиерата: 14 ноември 

Ловец на лисици

Актьорите: Ванеса Редгрейв, Стив Карел, Чанинг Тейтъм, Марк Ръфало, Сиена Милър, Антъни Майкъл Хол, Гай Бойд, Тара Сабкоф

Режисьорът: Бенет Милър

Сюжетът: Филмът е базиран на истински случай, а негов режисьор е създателя на “Капоти“ и “Кешбол“, Бенет Милър. Сюжетът разказва за милиардера и параноичен шизофреник Джон дю Понт, който построява в родния си щат Пенсилвания тренировъчен център за борби в свободен стил.

Премиерата: 14 ноември 

More Movies & TV