Следва

Силата на навиците! 20 за впечатляваща форма

Половин поничка, или колко точно са 200 калории?

Изключително интересно ни се стори приложението за телефон Calorific, с което се запознахме преди дни, и нямаше как да не ти го представим...

Food преди 9 години

Изключително интересно ни се стори приложението за телефон Calorific, с което се запознахме преди дни, и нямаше как да не ти представим.

Става въпрос за калкулатор, който визуализира калории, имайки за цел да подмогне потребителите да управляват дневния си прием храна, показвайки им как точно изглеждат 200 калории. Разработчиците на приложението са измерили и след това снимали различни хранителни продукти, чиято калорийната стойност е точно 200 калории, а резултат ни се стори не просто забавен, а и доста полезен, имайки предвид непрекъснатите ни опити за диети.

Признаваме си, бяхме изненадани от това, че да изядеш половин авокадо е приблизително еднакъв грях с този - да изядеш половин поничка, както и, че една чаена лъжичка масло по калории е равна на килограм и половина целина, но поне със сигурност вече можем да си ги представим нещата и следващия път ще ни е доста по-лесно да започнем режим, оповаващ се на приемането на опредлено количество калории.



 




















 

More from View Sofia

Сготви ми, бабо, киселец, оказа се, че е суперхрана!

Food преди 1 година

Според препоръките на СЗО най-здравословната храна е тази, която е специфична за определен регион. В тази връзка, пролетно-лятно, се сещаме за къщата на село и няколко свежи листа киселец, измити на чешмата и изхрупани за отрицателно време... да, киселецът е суперхрана (типична за България, а и за Украйна, между другото) - ето няколко рецепти с него!

Не разхищавай, мисли, щади: взимаш 7, плащаш 10 яйца, остатъкът - за кауза

Food преди 2 години

Hellmann’s Bulgaria стартира благотворителна инициатива с лимитирана серия кутии „Добрите яйца“ в подкрепа на Българска хранителна банка. Кампанията цели да привлече общественото внимание към темата за разхищението на храна и се осъществява в партньорство с Яйца „Ангелов“ и търговска верига „Фантастико“

More Food