Следва

100 кила заби Адреналинка

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Само преди 55 години, летището в Дубай е било просто обширна пустиня. Но, днес, то е съвременна Мека на международното пътуване по въздух...

Events преди 9 години

ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Рома - Манчестър Сити

Ring.BG, 10 декември, 21:45 часа 

Летището в Дубай 

National Geographic, 11 декември, 19:00 часа 

Само преди 55 години, летището в Дубай е било просто обширна пустиня. Но, днес, то е съвременна Мека на международното пътуване по въздух. Всяка година, в него пристигат и заминават 344'000 полета, 57 милиона пътници и 2 милиона тона товар, което го прави третото най-натоварено летище в света за международни пътници. National Geographic Channel наднича зад кулисите на трите огромни терминала на летището в Дубай. Сред тях е и Терминал 3 - най-голямата сграда в света по застроена площ, чийто размер се равнява на 359 футболни игрища! С безпрецедентен достъп до всички нива в това огромно съоръжение, предаването проследява как персоналът, съставен от 60'000 човека, работи усърдно, за да осигури безопасен и сигурен престой, съобразен с предвиденото разписание. NGC предоставя 360-градусов поглед върху случващото се на летището в Дубай - от управлението на аварийни кацания във Въздушен контрол, през митнически контрол, проверяващ потенциални наркотрафиканти, до инженери, разглобяващи самолети за милиони долари, и служители, които се разправят със закъснели полети, гневни пасажери, загубен багаж и дори строежа на чисто нов терминал на стойност 3.2 милиарда щатски долара.

 Училище за ветеринари на сафари

Animal Planet, 11 декември, 21:05 часа 

32 студенти се обучават в едно от най-трудните ветеринарни училища в света. Те се сблъскват със страха, опасността, драматични преживявания и непознати предизвикателства.

Австралийска Коледа

24Kitchen, 12 декември, 16:50 часа 

Десет готвачи, пет коледни вечери, различно меню!
Празнуване на Коледа със семейство, приятели и храна!
Най-успешните австралийски готвачи и ресторантьори разтварят широко вратите на домовете си, за да споделят коледните си празнични тайни.

Всеки епизод представя Коледата на двама готвачи, като всеки от тях показва личния си подход към празничната вечеря, представяйки разнообразни рецепти, включващи паеля, печено агнешко с подправки и класически лимонов тарт, бавно изпечено яре и фрито мисто с градински цветя.

Тайни лакомници

TLC, 12 декември, 07:00 часа 

Тайни лакомници“ ("Secret Eaters") с Anna Richardson показва колко много хора отричат хранителните си навици и крият от семействата си и от самите себе си какво количество храна поглъщат.

Битката с наднорменото тегло се оказва невъзможна именно заради отрицанието, в което живеят тайните лакомници.

Премиера Десантът в Нормандия: Изгубените снимки: Втора част

History Channel, 13 декември, 22:00 часа 

С помощта на наскоро открити цветни архивни кадри, голяма част от които невиждани досега, “Десантът в Нормандия: Изгубените снимки” представя една от най- значимите военни операции през Втората световна война. За първи път зрителите ще може да станат свидетели на най-голямата десантна атака в историята и то посредством изцяло нова цветна технология с висока резолюция – 5000 съюзнически кораба стоварват по протежение на 80 км брегова ивица в Нормандия над 160 000 войници. Смята се, че в битките тогава загиват 10 000 души, по-голямата част от които – в дните след дебаркирането. “Десантът в Нормандия: Изгубените снимки” представя променилите света през тази съдбоносна седмица събития от гледна точка на войници от двете страни на конфликта, фокусирайки се на три конкретни подразделения от Американската и Германската армии.

"Пий-Уий: Зимата, която промени живота ми", комедия, Канада, 2012

HBO, 14 декември, 15:20 часа 

Това е историята на група млади хокеисти, които живеят в малко градче в Квебек и се подготвят за предстоящия сезон. Те искат да участват в най-престижния турнир за юноши в света.

След като майка му умира, 12-годишният Жуно Трюдел се мести с баща си в малко градче в Квебек. Там се сприятелява с Жули – инатливата голмайсторка на Lynx – местния отбор по хокей за младежи. Когато тя забелязва невероятните хокейни умения на Жуно, тя убеждава треньора си да вземе този новак на леда, за да може да го подготви за турнира International Pee-Wee в Квебек. Жуно играе централен нападател и Жули е убедена, че Lynx ще стигнат до финала. Но първо Жуно ще трябва да спечели и някои от съотборниците си, но основно капитана Джои. Само ако те успеят да се сработят добре, въпреки различията си, ще могат да победят силния руски отбор.

Ураган 360

Viasat Explore, 15 декември, 22:00 часа 

Всеки епизод на тази невероятна поредица ни поставя директно на пътя на един от най-големите урагани на 21-ви век – от наводнените улици на Ню Орлиънс по време на урагана Катрина, до опустошенията по брега на Ню Джърси насред урагана Санди. Докато проследяваме бурята и последиците от нея, оцелелите и спасителите разказват със свои думи ужасяващите си истории. Представяйки невиждани никога до сега кадри, заснети от самите оцелели, тази поредица представя невероятно детайлни разкази за саможертва и оцеляване.

Биатлон, Световна купа Хохфилцен: Щафета (жени)

Eurosport, 15 декември, 16:30 часа 

Премиера Смърт, смут и сурикати

Nat Geo Wild, 16 декември, 19:00 часа 

Малки и уязвими, тези създания оцеляват чрез сътрудничество и рядко се изправят срещу опасността сами. Последвайте техните семейни неволи.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.