Следва

"Царицата на селфитата" Ким Кардашиян и бюста й на корицата на "Selfish"

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Дан Шорт е бивш тестови пилот на автомобили. Като такъв той се надява, че „Фантом Уъркс“ ще се превърне в работилница за реставрация на класически автомобили, която работи с военна прецизност...

Events преди 9 години

Футбол: Тотнъм Хотспър - Шефилд Юнайтед, първи полуфинален мач за Купата на Лигата, директно

Nova Sport, 21 януари, 21:45 часа

Работилница "Фантом уъркс"

Discovery Channel, 22 януари, 14:00 часа

Дан Шорт е бивш тестови пилот на автомобили. Като такъв той се надява, че „Фантом Уъркс“ ще се превърне в работилница за реставрация на класически автомобили, която работи с военна прецизност. Вместо това обаче той разбира, че когато възстановяваш стари возила и ги правиш дори по-добри от новите автомобили нищо не върви по план.

Спести с Джейми

24 Kitchen, 22 януари, 17:20часа

С новото си предаване „Спести с Джейми“ Джейми Оливър иска да вдъхнови хората по света да се хранят по-добре и седмично да харчат по-малко за храна, като им предоставя някои от своите рецепти.

Джейми доказва, че е възможно да се храниш богато, без да се разориш. Той е убеден, че в трудни времена, когато се налага да се пести, няколко хитри трика в кухнята могат да намалят разходите, да повдигнат духа, а храната да е с фантастични вид и вкус.

Жизнерадостното предаване, заснето в кухнята ателие на Джейми, е пълно с най-добрите му рецепти, които спестяват пари, плюс решения и стратегии, чрез които храната да струва по-малко, без от това да пострада вкуса й.

"Кой не иска да яде по-добра храна за по-малко пари?", казва Джейми.

Пазарувайте хитро, гответе умно, харчете по-малко!

"Невероятният Спайдърмен 2", фентъзи - екшън, САЩ, 2014

HBO, 23 януари, 16:50 часа

За Питър Паркър нищо не може да се сравни с висенето между небостъргачите и прекарването на време с Гуен. Но да бъдеш Спайдърмен си има цена – само той може да спаси нюйоркчани от злодеите, заплашващи града.
Всички са наясно, че най-важната битка на Спайдърмен е със самия него – борба между това да изпълнява ежедневните задължения на Питър Паркър и невероятната отговорност от това да е Човекът-паяк. Но ето че в поредната история за него Питър изпада в още по-сериозен вътрешен конфликт. Невероятно е да си Спайдърмен – нищо от живота на обикновения Питър не може да се сравни с това да виси между небостъргачи, да се радва на геройската си слава и да прекарва време с Гуен. Но да си Човека-паяк си има цена: само той е в състояние да спаси нюйоркчани от всички злодеи, които заплашват града. Поредният такъв е Електро/Макс Дилън, който се оказва по-силен враг, отколкото Спайдърмен е свикнал да има срещу себе си. Старият приятел на Питър Хари Озбърн се завръща и Питър най-после си дава сметка, че всичките му неприятели имат нещо общо - OsCorp.

Модна звезда

TLC, 24 януари, 04:20 часа

Начинаещите дизайнери се разделят на отбори и получават напътствия от Джесика Симпсън, Никол Ричи и известния дизайнер Джон Варватос. Кой ще грабне титлата „Модна звезда“?

Невероятният мистър Гудуин

Viasat Explore, 24 януари, 21:50 часа

Тази поредица е посветена на Джонатан Гудуин – способен да се измъкне от всяко невъзможно положение и професионалист в справянето с опасностите. Той съчетава уменията на Худини и Супермен. Наред с другите многобройни невероятни постижения, Джонатан е бил нападан от акули, горен на клада, погребван жив, хапан от гърмящи змии, провесван от сгради, хеликоптери и кабинкови лифтове.

Монголската замръзнала гробница

Viasat History, 25 януари, 18:05 часа

В сърцето на ледените степи на Монголия франко-монголска научна експедиция е на път да разкопае гробница на скитски воин, която е на 2 300 години. Археолозите трябва да побързат, тъй като глобалното затопляне може завинаги да унищожи останките на този първи заселник, който се установява на територията на Монголия със своя клан. Дълбочината, на която е погребан воинът, както и екстремните климатични условия, могат да дадат на археолозите възможност да открият непокътната гробница, съхранена от студа. Основната гробница с диаметър 16 метра е най-голямата гробница в Монголски Алтай. Тя е покрита с тонове камъни, които трябва да се премахнат ръчно.

Отвъд магията: Кръстосан огън

National Geographic, 25 януари, 18:00 часа 

Ди Ем Си демонстрира как шифроването, маскировката, разузнаването и заблуждението от военната наука имат директна връзка с изкуството на магията.

Грандиозни строежи: Мост над река Колорадо

Discovery Science, 26 януари, 09:30

Документалната поредица е посветена на грандиозните мегаструктури, които са построени от човешката ръка. Предаването представя някои от най-големите и интригуващи инженерни предизвикателства и хората, които се изправят пред тях. "Грандиозни строежи" обръща внимание на идеята, времето и средствата, отделени за създаването на величествените съоръжения.

Ехо и слоновете от Амбосели

Animal Planet, 27 януари, 20:10 минути

Поредицата разказва невероятната история за пътуването на една майка, в стремежа й да запази живота на семейството си. Ехо е мъдра слоница, която живее в Южна Кения, заедно с 1500 диви африкански слонове. Като най-възрастен член и глава на семейството Ехо трябва да спаси четири поколения свои роднини от жестокия глад, настъпил вследствие на сушата. Тя трябва да ги предпази и от набезите на лъвовете, както и от засилващия се конфликт с ядосаните фермери от племето Масаи.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 5 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?