Следва

Да презаредим! 12 храни за супер сили през януари

Най-вкусната гъбена супа по унгарски

Най-вкусната гъбена супа по унгарски...

Food преди 8 години

И миналата година се заканихме, че няма да прекаляваме с дегустациите на храни и напитки около празници, и тази вероятно ще се заречем. И в двата случая се лъжем. Най-малкото когато всички около нас с наслада си хапват висококалорични изкушения, не ни е по силите да устоим и без да се усетим сме ги последвали. Но затваряме тази страница и преминаваме на здравословна кухня. Не от суета. Организмът ни крещи, че има нужда от леки и полезни храни. И ние се вслушваме. Затова се сещаме колко много обичаме супи и попадаме на тази рецепта за гъбена чорбица от Унгария и моментално я приготвяме. Случва се за по-малко от час и е страшно вкусна.

Необходими продукти:

4 с. л. безсолно масло
2 ч.ч. нарязан сладък (салатен) лук
500 гр. пресни гъби, нарязани
2 с. л. изсушен копър
1 с. л. червен пипер
1 с. л. соев сос
2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. прясно мляко
3 с. л. брашно
1 ч. л. сол
смлян черен пипер на вкус
2 с. л. лимонов сок
1/4 чаша нарязан пресен лук
 1 ч.ч. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Запържете лука в маслото в продължение на 5 минути. Добавете гъбите и пържете още 5 минути. Разбъркайте с копъра, червения пипер, соевия сос и бульона. Намалете температурата, сложете капак и оставете да къкри за 15 минути.

В отделна малка купа разбъркайте млякото и брашното. Изсипете при останалата смес и разбъркайте добре, за да се слее. Покрийте и оставете да къкри за 15 минути, като периодично разбърквайте.

И накрая, разбъркайте солта, смления черен пипер, лимоновия сок, магданоза и заквасената сметана. Смесете заедно и се оставете да се загрее на слаб огън, около 3 до 5 минути. Можете да гарнирате супата и да сервирате. 
 

More Food