Следва

Животът е прекрасен, когато силата е с теб!

Супер герои за плосък корем. Какво да ядем за тънка талия

Ако времето не е от особено значение и не желаеш да спазваш строги диети, за да направиш корема си по-плосък...

Health преди 8 години

Температурите се покачват, очакват ни все повече слънчеви и топли дни, затова нека видим как да стегнем корема и да оформим талията си.

Фибри

Ако времето не е от особено значение и не желаеш да спазваш строги диети, за да направиш корема си по-плосък, обърни внимание на храните, богати на фибри. Тези храни запълват стомаха, притъпяват глада, но не причиняват нежелани странични ефекти като подуване на корема или запек. В основата на диетата за плосък корем стоят продукти, богати на фибри - зърнени храни, кафяв ориз, бобови, ябълки, много добри са краставици, тиквички, различни зелени зеленчуци, морски водорасли. От тези продукти може да се направи красиво разнообразно меню.

Плодове

Разбира се, диетата за плосък корем задължително включва плодове. Колкото повече, толкова по-добре, но плодовете са отделно хранене, а не допълнение към чинията с овесена каша. Нашите местни ябълки и круши ще ти помогнат по най-добрия начин да направиш корема си плосък, а от внесените - грейпфрутите и портокалите.

Протеини

Протеинът е важен за правилния метаболизъм. Ето защо, в диетата за плосък корем, най-малко два пъти седмично, на обяд, трябва да присъства парче риба със зеленчуци, веднъж седмично - бяло пилешко месо, а два яйчни белтъка могат да бъдат отлична вечеря. Плюс това, в менюто за плосък корем, може да се включат около 50 грама на ден ядки и семена, които съдържат полезни за организма мазнини и растителен протеин.



Салати и масла

Няколко думи за растителните масла - именно с тях, а не с майонеза или сметана, трябва да се подправят салатите, ако спазваш диета, за да се сдобиеш с плосък корем. На първо място това е зехтин, може да се използват и други, разбира се. Най-добрите салати с цел премахване на мазнините по корема са зеленчуковите.

За да направим корема плосък е подходяща протеинова-плодова диета, което означава диета, богата на протеини (месо, риба, извара, яйца) и плодове.

Предлагаме примерно меню, в което дните от седмицата може да се разменят помежду си изхождайки от собствените желания и предпочитания.



Ден 1
Закуска: извара (100 гр.), зелена ябълка, зелен чай без захар.
Обяд: пилешки гърди (200 гр.), салата от зеле.
Вечеря: кефир (0,5 литра).

Ден 2
Закуска: омлет с 2 яйца и домати, чаша мляко, чай.
Обяд: задушена риба (200-300 гр.), ябълка.
Вечеря: салата от домати, краставици, свежи зеленолистни зеленчуци и зехтин.

Ден 3

Закуска: кисело мляко, ябълка, зелен чай.
Обяд: пилешки гърди (200 гр.), портокал.
Вечеря: салата с краставици и рачешки рулца.

Ден 4
Закуска: овесена каша с вода, ябълка.
Обяд: риба сварена или приготвена на пара, грейпфрут.
Вечеря: сварени скариди (200 грама), зелен чай.

Ден 5
Закуска: кисело мляко, фруктова салата (300 гр.).
Обяд: зеленчукова супа, ябълка
Вечеря: извара (200 гр.), грейпфрут.

Ден 6
Закуска: овесена каша с вода, портокал.
Обяд: омлет с извара, чаша кисело мляко.
Вечеря: месо-грил (200 гр.), салата с ряпа или зеле.

Включването на упражнения за плосък корем, в съчетание с диетата, ще увеличи значително скоростта за премахване на тлъстинките около талията.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.