Следва

Една напълно различна неделя в Grand Hotel Sofia

Ммм, мммного млечно, вкусно и полезно!

Ако все още не сте се убедели колко важно е качеството на храните, в частност – млечните, които консумирате, то сега е точният момент, в който да поправите това...

Food преди 7 години

Ако все още не сте се убедили колко важно е качеството на храните, в частност – млечните, които консумирате, то сега е точният момент, в който да поправите това.

Верига магазини BILLA ви отправя предложение, на което не можете да устоите!

Кани ви на млечно приключение под наслов „BILLA Млечен свят“ от 29-и септември до 10-и октомври. Така че на живеещите в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе ще могат да посетят безплатните „лекции” на вкусната тема.

Ще им бъдат представени основни български марки млечни продукти, сред които освен логичните краве-изделия, ще има и биволски, кози и овчи в съпровод с проверка на страхотните им качества. След което всеки може да закупи някое от тях в BILLA магазина, пред който се извършва млечният „урок”.

Това не, че не е важно, но основното, редом с дегустирането, ще е експертната консултация, която хората ще получават от висококвалифицираните специалисти по хранене, технология и млечни храни за щандовете.

За проекта си от управата на BILLA благодарят на Министерство на земеделието и храните, Института по стандартизация, Агенцията по безопасност на храните, Дружеството по хранене и диететика. И разбира се не на последно място на производителите „ОМК“ АД с продуктите си с марка „Верея“, едноименния „Димитър Маджаров“, „Ел Ай Трейд“ ЕООД с продуктите си с марка LACRIMA и FREZCO, „Полидей-2“ ООД с продуктите си с марка „Домлян“, ЕТ „Зоров 91“ с продуктите си с марка „Пършевица“ и ZOROV и „МЕРОНЕ-Н“ с продуктите си с марка „Мероне“.





Превърна се в прекрасна традиция позицията на BILLA твърдо да стои зад българското производство и да го подкрепя с всякакви кампании.

Ето какво още допълни г-н Бойко Сачански, управител на BILLA за България, на откриването на „млечния бар” с опознавателна цел:

„Млечните продукти са най-тясно свързани с нашия бит, с културата ни, с националната ни идентичност. Немалко от тях и до ден-днешен са запазени, благодарение на оригинални рецепти за производство и съхранение. За жалост някои от тях, макар и с невероятни качества, заради пренасищането на пазара ни са пренебрегнати и оставени на по-заден план. Поради която причина решихме да сформираме това пътуващо дефиле на някои от родните ни млечни продукти, носещи гордо етикета на Български Държавен Стандарт (БДС). Инициативата е и образователна, защото ние вярваме, че когато избираме храната, която слагаме на трапезата си, не трябва да обръщаме внимание само на външния ѝ вид, но и на нейния произход, откъде идва, как се произвежда и т.н. Затова в някои от нашите магазини в 6 от големите градове в страната, засега - толкова, по-натам се надяваме да станат повече, стартираме кампанията „BILLA Млечен свят , с която бихме искали да насърчим българските потребители да обръщат повече внимание на състава и произхода на храната, която си закупуват. Както и да познават предимствата на млечните продукти, произведени и сертифицирани по БДС, а и се надяваме времето да е все така хубаво, за да ни посетят максимален брой хора!”


More Food