Следва

Емблемата на българския рок FSB се събира за най-големия си концерт

Ела, облечи ме!

Броени дни преди премиерата на новия шести сезон на „Скандал“ по FOX life с участието на обаятелната Кери Уошингтън, се разровихме за някои интересни факти...

Events преди 7 години

Броени дни преди премиерата на новия шести сезон на „Скандал“ по FOX life с участието на обаятелната Кери Уошингтън, се разровихме за някои интересни факти, тайни и съвети лично от дизайнера на костюмите в сериала
Милиони по света гледат телевизионния сериал „Скандал“ по FOX life заради драматичния сюжет, a ние не отлепяме очи от екрана и заради безплатните уроци по бизнес стайлинг. Премиерата на новия, шести сезон на едно от най-стилните и шикозни ТВ шоута в историята идва в най-женския месец, точно на 8 март и освен че се вълнуваме как ще се развият събитията след президентската надпревара между Мели Грант и Франсиско Варгас, нямаме търпение да видим и какво ще облече Оливия Поуп тази пролет.



Дали ще е в любимото си бяло? Или в сдържани пастелни нюанси? Или както последно ни изненада – с ярки огнени тонове? Докато мислим по тези въпроси, решихме да проверим кой стои зад безкомпромисните решения за гардероба на звездите в Скандал. Запознайте се с Лин Пaоло, дизайнер костюми и едно от най-награждаваните имена в бранша.

Британка по паспорт, Лин Паоло има в биографията си проекти като Спешно отделение и Западното крило, купища награди, но въпреки това скромно нарича себе си и колегите си „мълчаливи артисти“. И докато фенките на сериала просто обожават тоалетите в Скандал, това съвсем не е достатъчно когато трябва да се пребориш за статуетка „Еми“ – обикновено всички номинирани в категорията са на ниво и имат необходимите шансове да спечелят.
И ако си мислите, че е толкова лесно да съчетаеш рокля Армани с чанта Прада, грешите. Лин е човекът, който не просто подбира дрехите, а ги превръща в отделен персонаж, със свой собствен характер и значение. А това може да бъде голямо предизвикателство, понякога дори да се превърне в неблагодарна работа зад кулисите. Паоло признава, че един от най-трудните й ангажименти всъщност е бил в сериала Безсрамници – историята на едно средностатистическо работническо семейство от покрайнините на Чикаго. „Сложно е да накараш един човек да изглежда убедително беден.“



Едва напоследък, благодарение на дигиталната революция и социалните мрежи, професията дизайнер костюми постепенно става все по-значима. Някои от тези стилисти в киното и телевизията дори се осмелиха да лансират собствени модни линии (за справка – Джил Оханесън, дизайнер костюми на Отмъщение, наскоро създаде модна марка за рокли). Предложенията за собствен лейбъл валят и за Лин Паоло, но за момента тя отказва да се нарича моден дизайнер и споделя, че евентуално някога би създала линия ръкавици, заради обсесията си по тях – нещо, на което лесно ще повярваме, дори да сме гледали само един епизод на Скандал.

Основната работа на дизайнера на костюмите според нея е да бъдеш верен на сценария и да създадеш истински образ чрез дрехите, съобразявайки се с кратки срокове и стегнати стриктно разчетени бюджети. В случая със Скандал, разбира се, е очевидно, че всяка похарчена стотинка за гардероб си е струвала. „Трябва да вярваш в себе си и идеите си. Професията изисква много повече от талант. Трябва да си организиран и да имаш лидерски качества. Да си безкомпромисен и свръх отговорен.“



А как изобщо влизаш в съсловието? „Има различни начини, но нито един от тях не ти гарантира нищо. Можеш да започнеш като асистент на някой, който или ще те научи, или само ще те използва. Всичко зависи от теб.“
Бизнесът, дори и за големите, е рисков и несигурен. „Родителите ми и до ден-днешен се тревожат за мен. И всеки път когато приключа проект, си мислят, че трудно ще си намеря нова работа.“ На всичкото отгоре, работното време не е точно от 9 до 5, нали. Понякога си зает по 18 часа на ден, а това няма как да не се отрази на личния ти живот, особено когато имаш деца. Понякога се събуждаш през нощта и четеш сценарии, за да си подготвен за следващия снимачен ден".

А какво ли се случва с всички тези костюми, след като снимките приключат? Остават ли за актьорите? По-скоро не или вече не. Студията се превръщат във все по-големи корпорации, а дрехите от продукции се пазят в архиви, които се използват и за други снимки.

Премиерата на шести сезон на „Скандал“ е на 8 март от 22:00 ч. по FOX life.


3 бързи съвета как да изглеждаме зашеметяващо в офиса
1. Класически прав черен панталон – задължителен елемент. Комбинирайте с изчистен, едноцветен топ. Завършете с цветна горна дреха.

2. Ако се налага от бюрото директно да отидете на вечеря, просто заменете голямата бизнес чанта с малък клъч, а сакото – с луксозно палто.

3. Подбирайте аксесоарите внимателно. Нищо прекалено не е на хубаво.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.