Следва

Базар на хоризонта!

Сборник с най-прочутите белетристични произведения на Пушкин

Повести на Белкин, Дама пика, Капитанската дъщеря и още

Books преди 6 години

Излезе от печат сборник с едни от най-прочутите белетристични произведения на Пушкин, създадени през неговия зрял и преломен творчески период: „Повести на Белкин, Дама пика, Капитанската дъщеря”. Сборникътсъдържа първата завършена прозаична творба на Пушкин - „Повести на покойния Иван Петрович Белкин“, която включва пет повести, разказани от измисления персонаж Иван Белкин.

Мистериозната и новаторска за времето си „Дама пика“ е вдъхновена от легендата за Дама Пика, която сеела страх, ужас и дори смърт. Повестта се занимава с пагубните човешки страсти, с ненаситната алчност и суета. Последната белетристична творба в сборника е историческият роман „Капитанската дъщеря“, „своеобразна енциклопедия на руския живот през ХVІІІ век”.

Не пропускайте екранизацията на повестта „Дама Пика” под режисурата на Павел Лунгин! Премиерата на филма, който е част от конкурсната програма на „Синелибри” 2017, е на 13 октомври в зала „България” и ще бъде съпроводена с две арии от едноименната опера на Чайковски. Повече информация за галасъбитието ще намерите тук.

More Books