Следва

Winner: #градскитезащитници на Аvène

Бързи азиатски рибни кюфтенца

... със сьомга, чили и джинджифил.

Food преди 5 години

На лятна вълна сме, въпреки че, времето навън е against us 15 °C! Сме решени да си приготвим нещо освежаващо, леко и мноого вкусно с доза летен привкус. А именно: азиатски рибни кюфренца със сьомга, по рецепта на любимия ни Джейми Оливър. Приготвят се с едно щракване на пръстите и са чудесен избор за а cozy date for two.

Ще са ви необходими следните няколко съставки>>>

1 стрък лимонена трева
парче джинджифил (около 6 см)
½ връзка пресен кориандър 
500 гр, обезкостени филета от сьомга
4 супени лъжици сладко от лют червен пипер (препоръчваме ви този от Chilli hills)

Метод на приготвяне
Изчистете лимонена трева, като отстраните твърдия външен слой. Обелете джинджифила, след това смесете с фино нарязания кориандър (запазвайки няколко листенца за декорация) и лимонената трева. Нарежете сьомгата на парчета от 1 см, след това оставете половината от рибата на една страна. Нарежете останалата част от сьомгата докато стане на много фини парчета. След това разбъркайте сместа с подправки (морска сол + черен пипер), разделете на 4 части, след това оформете на малки кюфтенца. 

Запържете кюфтенцата за 2 минути от всяка страна или докато станат златисти. За финал сложете лютия червен пипер върху рибните кюфтенца и сервирайте със запазения от по-рано изцеден кориандър.

Време за приготвяне: 22 минути
Порции: 4 

Bon Appetite! 

More Food