Следва

Кайли на 21: Колко прически смени през последните 12 месеца?

Завръщане в бъдещето: Skinny вежди като на Кейт Мос

Moss did it FIRST!

Face преди 5 години

90-тарските бюти тенденции ни заливат отвсякъде - започваме със скрънчито, продължаваме с "желираните" нокти, а финалът на дългия списък с модни приумици от края на миналия век, не изглежда никак близо.

По-дебелите, гъсти и като цяло по-естествените вежди се намират под светлините на прожекторите от известно време насам (3-4 години, за да бъдем точни), но сега, дългоочаквано или не, големият си comeback правят прилежно оформените тънки вежди. No one saw this one coming, нали? Докъде ще доведе тази тенденция и готови ли сме да причиним отново този стрес на веждите си, тепърва предстои да разберем. Преди да се впуснем към кардинални козметични промени, нека се разровим малко по-надълбоко в историята на грима и в частност веждите: Кой е Кевин Окоин и как се създава тенденция в оформянето на вежди?

Кевин Окоин (1962-2002) е топ гримьорът на 90-те - абсолютен любимец на множество знаменитости като Шер и Мадона, както и близък приятел на Super-ите сред моделите (Кристи, Синди, Линда, Наоми, Клаудия + Кейт). За много кратко името на Окоин се превръща в еталон за професионализъм и майсторство в грима. Като такъв Кевин се позлва с голяма слава и уважение в модните среди. Сред постиженията в кариерата му е "изобретяването" на контурирането, за което всички трябва просто да се поклоним, но все пак най-големият успех е налгането на skinny веждите като абсолютна тенденция.

Съвсем възможно в най-скоро време да станем свидетели на завръщането на запазената марка на Кейт Мос и Наоми Кембъл, затова, а и заради 20-те супер готини винтидж backstage кадъра, отделяме специално внимание на Кевин Окоин и неговите skinny вежди в галерията горе>>>

P.S. Нашият личен съвет е да не прибързвате със следването на каквито и да било трендове, особено става ли въпрос за кожата и лицето ви (тук говори горчивият личен опит). Най-доброто, което можете да направите за веждите си, е да се съобразите максимално с тяхната естествена форма, дължина и дебелина - всеки различен овал, предполага различно отношение, оформяне и поддръжка, което, момичета, е нормално! Don't go with the flow...

More Face