4 метода за неоперативна ринопластика и какво знаем за тях

Както и в кои случай няма как да се мине без хирургическо вмешателство...

С помощта на инжекции с филъри, ботокс, нитове и липолитици може да се коригира формата на носа - от свиване на ноздрите до повдигане на върха. За характерните особености на неинвазивните корекции говорим в тази статия.

Инжектирането на филъри е най-универсалният метод
Процедурата по безоперативна ринопластика се използва за корекция на незначителни недостатъци, като например асиметрична форма, вдлъбнатини, увисване, неравности или леки гърбици. Корекцията е подходяща и за отстраняване на операционни дефекти.

Инжекциите позволяват да се намалят параметрите на носа или да се разшири основата му, да се измени ширината по продължението му, да се увеличи изпъкналостта или контурът, да се коригира колумелата (неголемият участък от кожа и хрущялна тъкан, разделяща ноздрите), да се повдигне крайчето на носа. Често такива процедури се препоръчват за прикриване на неголяма гърбица, като се инжектира под или над мястото, така че да се постигне плавен преход. С помощта на филъри може да се изгради абсолютно прав нос, като се отстранят визуално всичките му кривини.

Да се отстрани самата гърбица не е възможно, разбира се, с филърите просто се добавя обем так, където не достига. Малко изкривяване може да се изравни, като с филъри се запълнят околните неравнини. Но да се отстрани самата гърбица с помощта на контурна пластика е невъзможно. Важно е да се предвиди и че на никой няма да му хареса носът да започва директно от челото, така че мярата е много важна.

Резултатът е устойчив в продължение на около година и дори малко повече. Основните филъри, които се използват за целта, са на базата на хиалуронова киселина с висок вискозитет - именно те най-често се използват за изравняване на релефа, за отстраняване на неголеми изкривявания и вдлъбнатини. Филърът се въвежда чрез игла, понякога с канюла, като веществото се вкарва от върха на носа успоредно по дължината му.

За обезболяване си използва анестезиращ крем, но процедурата е все пак доста неприятна, на пациентите потичат сълзи, защото тази област на лицето е особено чувствителна. В областта на носа кръвообръщението е много сложно, затова, за да се избегнат усложнения вследствие некроза, възпаления, дълга отточност, е необходимо много внимателно да се избере специалиста - дерматолог или естетичен хирург.

Коментари: 1

N
nikaela (2019/10/29 / 07:49)
Голям недостатък на повечето от тези методи за ринопластика е, че са временни - пациента трябва редовно да си прави процедурите, което е още един ангажимент в натовареното ежедневие.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.