Следва

Red Carpet Finest: Най-иконичните дизайни на Карл Лагерфелд за Chanel

Behind the mask: Мъката на едно Gucci

маскарад...

Runway преди 5 години

Арлекинови туники, панталони с набор в глезена, винтидж кралски яки и сълзи, спускащи се като бюти аксесоар за под окото... драматичната есенно-зимна колекция на Микеле за Gucci предизвика смесени емоции у всички в бранша.

Като допълнение към развилия се с грандиозна сила скандал по повод расизъм, продиктуван от италианската марка с техния balaclava пуловер, кончината на икончиния Карл Лагерфелд допълнително нагнети иначе подтиснатата обстановка на дефилето. Все пак кративният на Gucci години наред, през 90-те, работи с Кайзера, като дизайнер на аксесоарите под шапката на Fendi.

"Той бе чудесен пример за мен, не само в модата, но и в живота", каза след ревюто Микеле, спомняйки за Карл.

Иначе, традиционното - "безполова" естетика от Gucci, мъжките модели във високи талии и токчета, а жените "опаковани" в извънгабаритни блейзъри и пуловери. Маски, обозначаващи божества хермафродити, също играят роля на препратка към главната тематиката на дефилето. "В древния свят са смятали наличието на двуполовост за благословия", коментира лаконично вдъхновението си главният.

Шиповете с различна големина, потомци на пънкарското движение, и агресивна самозащита са поставени на пиедестал, което от своят страна предизвика куп въпроси дали, всъщност, Микеле, чиито творчески решения са поставени под питанка, не се притеснява за поста си и за първи път откакто стана особено популярен не работи в рамките на почти нормалното, вместо грубото, предизвикващото и често не особено естетическото.

Агресивното отстъпление в новата колекция на Gucci, представена в Милано, разглеждаме в галерията горе>>>


More Runway

Dior Haute Couture AW25: ако гръцките богини спортуваха

Runway преди 2 седмици

Мария Грация Кюри ли е най-модерният дизайнер днес? Този въпрос си зададохме, виждайки новата колекция висша мода на италианската дизайнерка за френската модна къща. Мария Грация просто изостави традицията на корсажите и представи иновативен Sporty Couture.

Alexis Mabille и Stephane Rolland Haute Couture 2025 - Ода за мечтата за Париж

Runway преди 3 седмици

Двамата френски дизайнери създадоха и показаха колакциите си съвместно на Седмицата на висшата мода в Париж. За фантастичните силуети аплодисментите се оказаха нестихващи, а причината е разказаната история, или по-скоро мит, за Париж, който никога не спи.