Следва

Отраженията на Силви Вартан, тази неделя в „НепознатиТЕ” по bTV

Изложба на Ненко Балкански, откриване

Днес галерия “Ракурси” открива изложбата на младия художник Ненко Балкански “Личен интериор”...

Events преди 14 години

Днес галерия “Ракурси” открива изложбата на младия художник Ненко Балкански “Личен интериор”.

Заглавието идва от разбирането на автора за интериора като външен израз на душевността. Външното като израз на вътрешното.

Той се подрежда от мислите, чувствата и емоциите. Художникът, който е внук на големия български класик Ненко Балкански (1907-1977), показва живописните произведения, които е създал през последните години.

Той е роден в София през 1977 г. Завършил е Националното училище за изящни изкуства “Илия Петров” през 1996 г.; Национална художествена академия, София, степен магистър по специалност “Стенопис” през 2002 г.

През 2003 г. стартира докторска дисертация на тема “Теория на съвременната православна живопис” за защита на докторска степен в Националната художествена академия, София. Работи живопис и участва в изографисването на храмове.

Галерия Ракурси,
21 Октомври - 3 Ноември

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.