logo loader
Следва

We love: Кит Харинг на крокодилски тишърти

Тази, тази и тази: Чантите от есенните дефилета, на които хвърлихме око

In bags we trust... Amen!

All fashion преди 4 години

След като модният месец приключи, редно е да обърнем внимание на тенденциите, които се налагат, а ние като сляпо и религиозно закълнати в модата, ще ги проследим. За предстоящия Есен/Зима 2019 сезон, дизайнерите представиха широк спектър от модели, форми, текстури и цветови решения по отношение на чантите.

Нови или пък доминиращи случващото се вече няколко сезона подред, тенденциите никак не акцентират върху бейсик прочита, а напротив - обръщат внимание на шик, скъпарското и луксозно поведение. Селектираме и аранжираме предложенията в седем тренд категории по-долу>>>

Cozy and cuddly

Косматите, решени в разнообразие от цветове и комбинации чанти са must-have. Освен меката и фина повръхност, изделията с пухкава облицовка ще ъпгрейднат визиите ни, добавяйки доза снобизъм и едновременно с това уют.

Prada

Fendi

Chanel

Double-Duty

Две винаги са по-добре от една... Инкорпорираме двойно предложение, подходящо за градската среда, взимайки с нас всичките необходими неща за дълъг, а същевременно фешън ден.

Givenchy

Max Mara

Off-White

Hand-Held

Геометрични, деконструирани или тип кесийка, чантичките с къса дръжка отново завладяха подиумите и съвсем разбираемо ще завладеят и ежедневието, ставайки част от визиите ни.

Louis Vuitton

Marc Jacobs

Roksanda

Belt Bag

За тези, които разчитат на удобството на свободните ръце, няма как да подминем дълго доминиращата тенденция с belt bags. Една или две, като колан или висящи от него, belt bag чантите още дълго ще са част от стрийт визиите за които „умираме” в рубриката ни „Street style вдъхновения”.

Roberto Cavalli

Versace

Emilio Pucci

Micro Mini Bags

Ако някога тенденциите бяха мини, сега допълнителното умаляване в аксесоарен аспект е разгледано чрез микро прочит. Симпатични и сладки, микро чантичките перфектно ще завършат цялото, давайки силно феминин и леко романтичен привкус.

Carolina Herrera

Jacquemus

Alexander McQueen

Exotic Skins

Ако луксът е целта, към която се стремим в модното си изразяване, тогава екзотичната кожена галантерия е истинският избор. Кроко или със змийска текстура, чантата с екзотично естество е новият класик в дамския гардероб.

Celine

Loewe

Giambattista Valli

The Large Carryall

Предложенията от подиумите обръщат внимание и на онези, които обичат да носят цялата къща със себе си, следвайки мотото „The bigger the better”. Бягайки от стандартния прочит - чанта в нормален размер, дизайнерите предлагат разнообразие от обем, до такава степен увеличен, че чантите позволяват да си понесем и детето вътре.

Jil Sander

Dior

Proenza Schouler

More All fashion

Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

All fashion преди 1 седмица

Този септември ще е повече от месец. Remix, водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа, обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 1 седмица

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 1 седмица

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю