Следва

Галерия Дебют представя изложба на Милко Божков

Младокът Боян Арсов отмъкна "Икар"-а на Владимир Пенев и Бойко Кръстанов

Боян Арсов се пребори с Владимир Пенев и Бойко Кръстанов и отнесе статуетката за „Водеща мъжка роля“...

Events преди 5 години

Съвсем традиционно вчера, на Световния ден на театъра, в Народния театър бяха раздадени годишните награди за театрални постижения.

Постановката "Neoдачници", по Максим Горки, на Иван Панталеев грабна приз за най-добър спектакъл, а наградата за дебют отиде при режисьора Дина Маркова.

"Икар" за "Главна женска рокля" получи Ива Тодорова за моноспектакъла "Приятно ми е, Ива", а Боян Арсов, възпитаник на проф. Снежина Танковска от НАТФИЗ, все приз за водеща мъжка рокля за ролята си на Сехизмундо в "Животът е сън" на Маркова. Младокът се пребори с имена като Владо Пенев и Бойко Кръстанов.

Весела Бабинова беше отличена в категорията за поддържаща женска роля за участието си в "Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми" на Неда Соколовска в Малък градски театър "Зад канала", а статуетката за мъжка поддържаща роля отиде при Йордан Ръсин за превъплъщението му в Глигор в "Нова библия" на Иван Добчев по пиесата "Суматоха" на Йордан Радичков в Театрална работилница "Сфумато".

Тази година за първи път Съюзът на артистите в България връчи специално отличие за изключителен принос към музиката и културата, то отиде в ръцете на голямата българска прима Лили Иванова, която специално се качи на сцената на Народния театър, за да изпълни песен, специално написана за празника.

Писателят Стефан Цанев също бе отличен със специална награда - тази за изключителен принос към българския театър.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 седмица

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.