Следва

Четиво в четвъртък: "Вечната Амбър" I и II

О Т Р А Ж Е Н И Я: Изложба на Десислава Минчева

Откриването ще бъде в галерия АСТРИ на 20 юни от 17.00- 20.00

Events преди 4 години



Десислава Юлий Минчева: родена през 1956 г. в София. Завършва специалност Живопис в НХА в класа на Светлин Русев. Член на Изпълнителното Бюро на СБХ и професор по рисуване в НХА. Автор на над 35 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Изнася лекции в Париж, Мексико, Барселона, Милано, Сиан, Ханджоу.

В настоящата изложба са включени картини, рисувани през последните месеци. Темата за отраженията, тяхната реалност или нереалност, фигурира във всяко едно от платната. Пейзажът, отразен във водната повърхност, балерините и изящните женски образи пред огледалото са загадъчни и многопластови. Често отражението съдържа повече истинност от действителния обект. Предизвиква въпроси и дава отговори.

Майстор на рисунката, фин колорист с естетика от най- висока проба, Десислава Минчева е сред най-значимите имена на съвременната българска живопис и изложбите й са събитие за всеки, докоснал се до нейното изкуство и принос в културното наследство на България.


Изложбата ще продължи до 14 юли
ASTRY Gallery
ул. "Цар Самуил" 34

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.