Следва

Нужно ли е цялата ни грижа за лице да бъде от една серия?

Питахме мъжете: Грижа за кожата - Да? Не? Как, по колко & кога?

По-добрите околоочни продукти на пазара са лоялен довереник както в спринтирането (краткосрочен план), така и в маратонните надбягвания (дългосрочен план) в грижата за кожата - могат да предложат на ползвателите си бърза фиксация след безсънна нощ или, в някои случаи, да предотвратят/заличат белезите на стареене и щетите от излагане на слънце. Ние, жените, сме врели и кипели в тази константа размяна на опит и съвети, но какво правят мъжете?

Face преди 4 години

Бидейки една идея по-песимистични към това да се "мажат с кремове" - камо ли пък около очите, мъжете, в по-голямата си част, почти категорично отказват да полагат козметична грижа за себе си. На дневен ред в Редакцията е TO PROVE THEM WRONG - веднъж и завинаги. За да имаме на какво да стъпим, като вид изследване, питаме най-приближените си седем момчета: "Грижа за кожата - Да? Не? Как, по колко & кога?" Ето и какво споделят>>>

След душ винаги нанасям крем за лице и околоочен. По време на душа, веднъж седмично, скраб.
Ивомир, предприемач, 38

Да. Слънцезащитен крем за лице и тяло, овлажняващ лосион за тяло, ежедневно почистване с мицеларна вода, крем против бръчки за лице и очи.
Виктор, графичен дизайнер, 31

Не.
Антонио, софтуерен инженер, 26

via GIPHY

Пазене от слънце; солариум - НЕ! Почистване с мицеларна вода всяка вечер и нанасяне на дневен крем всяка сутрин. Парна баня и сауна поне веднъж в седмицата.
Стефан, дизайнер, 30

Да, 100%!  Два пъти дневно измиване с подходящ гел - в моя случай L'Oreal контрол за омазняване. Сутрин се мажа с хидратиращ крем с фактор, а вечер с крем против бръчки и петна.
Марин, iWFM resource management в IT компания, 42

Нищо. Измиване сутрин и вечер.
Теодор, коафьор, 34

Аз лично не се грижа. Иска ми се понякога да си взема от тези черни маски, които махат черните точки, но нямам идея откъде да си ги купя. Абе, пия вода и то си става.
Димитър, 22, спортист

via GIPHY

Пуснахме и допитване сред Instagram последователите си, на което @sarit_rc и @d0riii коментираха грижата на мъжете в живота си:

@d0riii: "Моят мъж специално, мисли, че не е кой знае колко мъжко да се грижи за кожата си. Когато го хвана на "къс пас", му почиствам лицето, правя маска и след това хидратирам. Въпреки че вижда положителната разлика, сам няма да се сети за такова нещо", коментира Дори, филолог в майчинство, 30, за Никола, програмист, 40.

@sarit_rc: "Използва моите маски за лице", споделя Сари, мениджър по проекти в майчинство, 28, за съпруга си Давид, оператор в call център, 25.


Както сами виждате, резултатите не са никак блестящи - дори неколцината, полагащи някакъв вид усилие за доброто състояние на кожата си, се ограничават единствено до регулярно почистване и слънцезащитен фактор, което като за начало не е никак лошо, но все пак има какво да се желае! Ето ви сцена от сутринта след тежка нощ, за да събудим ентусиазма към околоочните продукти: довлачвате се до огледалото в банята, за да оцените щетите от подуването около очите си; в отговор, огледалото казва, че изглеждате като актьор, който играе себе си във филм за дистопично бъдеще с мрачно осветление, и това, ако нещата са сравнително преглъщаеми. Ако са дори по-зле, просто изглеждате като панда, но не от сладките!

via GIPHY

За щастие и за това си има лек. Че дори не включва "унизителното" нанасяне на коректор - има продукти, които незабавно отстраняват подпухналия ефект и тъмните кръгове, и такива, които предоставят дълготрайни бенифициенти, като изглаждането на фините бръчици. Очевидно маса мъже все още не са открили чудото на околоочните кремове и серуми, затова слушайте:

Независимо дали се сражавате с лош режим на спане, или прекалено активен нощен живот, добрият околоочен продукт е в състояние да възстанови деликатната кожа около очите до най-гладкото й и свежо състояние. Или поне близо до този бленуван ефект.

С умело разработената си формула, грижата за околоочния контур Minèral 89 на Vichy притежава всички неоспорими качества на своята половинка Minèral 89 гел-бустер, но, като съвсем нова придобивка към линията, може да се похвали и с еднакво благотворното си въздействие и върху женската, и върху мъжката кожа. Подходящият и за двата пола състав подсилва бариерната функция на деликатната кожа в околоочния контур, хидратира я, изглажда фините линии следствие на дехидратация и намалява появата на торбички и тъмни кръгове, благодарение на силно работещата съставка кофеин. Редовната му употреба всяка сутрин и вечер осигурява 24-часова непрестанна хидратация, привеждаща кожата в свеж и отпочинал, готов за нови подвизи вид. Намираме го в аптечната мрежа. Препоръчителна цена 34 лв.

More Face