Следва

Sofia Street Style: Емилия

Кейт Мос, Карин Ройтфелд, Кара и други приятели на Карл Лагерфелд шият ризи в негова чест

Всеки от моделите ще е в тираж 77 бройки, и всеки ще струва точно 777 евро.

All fashion преди 4 години

Приятели и музи на Карл Лагерфелд пуснаха благотворителна колекция "Посветена на Карл: бялата риза". Легендарният дизайнер почина през февруари 2019 година, като, припомняме, беше една от най-силните фигури в модния бранш, творчески директор на Chanel и Fendi, както и основател на собствения си бранд Karl Lagerfeld.

Свои интерпретации на бялата риза, етикирана с Hilditch & Key, и знакова за гардероба на дизайнера, представят Даян Крюгер, Кейт Мос, Себастиян Жондо, Томи Хилфигер, Карин Ройтфелд, Такаши Мураками и Кара Делевин.

Седемте варианта на ризите ще се появят в продажба на 26 септември на сайтовете Karl.com и Farfetch.com. Всяка дреха ще има едва 77 копия на себе си, всяко по 777 евро.

Седмицата е любимото число на Маестрото, заиграването с цифрата не е случайно. Всички събрани средства ще се предоставят на Фондация Sauver la Vie, ангажирана с медицински тестове.


"Тялото ви трябва да бъде безупречно...": Карл Лагерфелд кaза


Припомняме, че от тази година LVMH въведе специална премия на името на Карл Лагерфелд за млади дизайнери. Специалният приз бе връчен в началото на септември на основателя на марката Hed Mayner - Хеду Майнер.

More All fashion