Нещастни заедно: 8 причини, поради които не се разделяме, нищо, че не се обичаме

Нещастни заедно: 8 причини, поради които не се разделяме, нищо, че не се обичаме

Едва дишаш, но седиш.

Ужасният момент, в който категорично не искаш да си с даден човек, но все пак си с него, поради 101 възможни причини, сме изпитвали почти всички. И днес, около всеки от нас, се срещат двойки, често близки приятели, които видимо едва издържат компанията си, но продължават да съжителстват или официално да се именуват двойка. И да живеят така, все едно всичко е наред. Защо?

От съжаление за вложените време и усилия
Всеки път, замисляйки се за възможната раздяла, неволно си припомняш колко дълго и мъчително се фиксирахте с поглед в стола на университета, как месеци излизахте като приятели, нерешавайки се на целувка. Колко труден беше животът в общежитиeто, как ви се налагаше да се скъсвате от работа, за да си осигурите стая. Как се подкрепяхте един друг по време на сложната бременност или когато почина еди-кой-си роднина.

Всички несгоди и приятни моменти, преживени заедно, са общ багаж, който и да натрупаш е трудно, и да изхвърлиш е тъжно. Ето че и двамата продължават да си търсят оправдания, криейки се зад спомените и в невъзможност да погледнат истината в очите: няма щастие, смисъл да оставаме заедно - също.


Кои са първите думи на Даяна към Чарлз след развода


Да съм сам/а ще е по-кофти, отколкото с нелюбим човек
Някои хора остават в двойка и продължават да страдат само защото самотният живот им се струва дори по-лош. Трябва да са в двойка, виждат се само обвързани, съответно стартират безконечен диалог с непознати в сайтовете за запознанства, суетят се и се пудрят, ходят по срещи и от опит на опит се разочароват все повече.

Да се окажеш на т.нар. пазар за необвързан след дълги отношение е сериозен стрес. От момента, в който човек е бил последно "свободен", се е променила страшно много. Кой на кого ще звънне първи? Кой кого ще покани? Кой ще плати сметката? Кой кого ще вземе от тях? Кой при кого ще се премести да живее? Отговорите на тези и други въпроси се налага да се откриват самостоятелно, по пътя на пробите, грешките и обидите.

Сложно. По-добре да си останем заедно с цялото недоволство и раздразнение, но с разбираем и отдавна познат партньор. Стабилността успокоява.


Психолог създаде първото българско мобилно приложение за психично здраве


Приятно е да се почувстваш свръхчовек
Например, ти самата би могла да станеш инициатор на разрива. Не те плаши свободата, имаш план, съгласно който спокойно можеш да промениш живота си. Жал ти е само за партньора. Той проста няма да преживее раздялата, толкова чувствителен и безпомощен е!

Ето го и очевидния бонус от това да си в нещастни отношения: това ти помага да се чувстваш порядъчен и супердобър човек. Доста приятни чувства, откровено казано.


Уроците на любовта: Коко Шанел, която мечтае да се омъжи и да има семейство, но остава сама...


Не сте готови да преживеете тежък развод/раздяла

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.