Следва

Петъчна доза секс: Saint Laurent и bad-and-boujee презеравтивите

Гениалните прости неща. Не просто печена тиква с мед

PUMPKIN SPICE AND EVERYTHING NICE!

Food преди 4 години

Печената тиква е десерт, който неизменно свързваме с всичко бащино и родно. И независимо, че шоколадът, поничките, палачинките и макси-семейните кутии сладолед са най-често използваните средства за лекуване на депресия, тиквата с мед е най-свидна, дори и да не я експлоатираме чак толкова често.

Тъй като в магазина до вас/нас вече са заредили с хубавите представители на род плодови зеленчуци, Семейство Тиквови, шансът да им се насладим не трябва да се изпуска!

Но за да не е просто печена тиква с мед и орехи, решаваме да я поръсим с щипка въображение.

Необходими са:
половин средноголяма тиква
мед на вид и вкус, по възможност домашен
1 ч.ч. топла вода
два-три стръка мента
смлени орехи - ние лично ги предпочитаме в изобилие

Тиквата се почиства, обелват се корите и се нарязва. Избираме средноголяма и плитка тава и подреждаме нарязаната тиква в нея.

После слагаме меда, водата, ментата (по българските традиции се използва индрише) и се слагат в предварително загрята фурна на 250 градуса, след което печем до пълното изпаряване на водата.

Отгоре се образува хубава коричка, и мирише на есен – топла и запечена.

Сервираме в малки чинии или десертни купички, като отгоре поръсваме със смлените орехи. Върви с прясно мляко или зелен чай, а най-добре с компанията на приятел или близък, който ще оцени антидепресионните качества на този десерт. Въпросното състояние, разбира се, лекуваме най-редовно и с шопинг - като този ТУК.

More Food