#daydreaming с Valentino

#daydreaming с Valentino

Италия отива в Китай.

Къщата на Valentino начело с Пиерпаоло Пичоли стратегически се пренася в Китай, за да презентира ексклузивно за публиката там, сред които и своите най-големи клиенти. Темата на разговор е кутюр колекцията на бранда за 2020-та, а избраната дата изпреварва солидно официалния старт на сезона през януари.

Колекцията се нарича Summer Palace и целта й е да покаже отблизо магията на Valentino - за целта дизайнерът отделя специално внимание на хората, стоящи зад бранда - главностоящите на ателието Висша мода Алесандра, Антоанета, Елид и Ирен и техните екипи. Сетингът на дефилето имитира централата на къщата в Рим, където кутюр-мечтите стават реалност, давайки по този начин интимен поглед към иначе затворения за широката публика свят.

Самият Пичоли споделя, че: "Към днешна дата Valentino е ежедневно и стрийт облекло, особено за младите потребители в Китай". Въпреки избраната локация и очевидното намерение да угодят на китайската публика, креативният директор разказва още, че: "Това е истинска италианска колекция висша мода, няма нищо общо с Китай. Важно е да запазим своята идентичност, най-вече когато пренасяш културата си в друг свят и я използваш с цел. Чувството да раздвижим Valentino и да сблъскаме луксозното име с реалноста е страхотно, допада ми още идеята за екстравагантността, дързостта и уникалността на кутюра при срещата с уличната мода. Срещата на тези две противоречащи си понятия създава нова мода. А модерното е точно това - микс от луксозно и достъпно, настояще и минало, фантазия."

В типичния Пичоли подход, силуетите са свръхобемни, богати на цвят и слети символи - червено, златно, изумрудено зелено, розово, бяло и черно. Балните рокли, правите силуети и силно разкроените палацо панталони се комплиментират от сложни апликации и техники за декорация, както и още преувеличени къдри и флорални принтове, панделки, а всичко изброено бива изработено от изкусните материи на коприна, газар, кадифе и дюшес сатен.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia