Следва

Бюти тенденции Есен/Зима 2019-та: LA BIOSTHETIQUE Academy

Лейди Даяна: редки снимки на принцесата с дълга коса

През 1981г. светът открива лицето на лейди Ди, годеницата на принц Чарлз...

Hair преди 4 години


1981г.

Бъдещата принцеса се отличава с руса коса, подстригана. Отчетлив бретон рамкира чертите, като скрива част от очите. Тази разхвърляна и същевременно характерна прическа е точно като срамежливата млада жена, която я носи.

Появата в онази далечна година е толкова емблематична, силна и важна, че никой не допуска, че Даяна би могла да е имала някога и друга фризура. Факт е обаче, че Принцесата на народа е предпочитала по-дълга коса, особено в детството си, когато мечтае да бъде танцьорка. Много сладка, бъдещата принцеса е слабичка, дългокоса, леко рошава и с чуден бретон, както подобава на всяко сладко детенце на около 10.


Големите любовни истории: Лейди Ди и Lady Dior


После, в средата на 80-те, отново виждаме пусната на дължина коса, оформена стриктно от гребени. Този стилистичен период трае кратко, Ди отново се връща към доброто старо късо. Подпис на личния й почерк и маниер в стила, който Даяна пази през целия си живот. Така скроена, фризурата отразява увереността, която придобива Даяна постепенно в качеството си на пълноправен член на Двора, като в годините помним няколко варианта на прическата-автограф, приспособени към момента, неговите трендове и настроения.


8-те бюти ритуала на принцеса Даяна, слабо известни досега


В даден отрязък от време, косата е ограничена по обем /средата на 80-те/, после е силно скъсена /някъде през 90-те/, като модернизацията е благодарение на Сам Макнайт, прочутият лондонски фризьор, който тогава соанира Лейди Ди, днес прави същото с Кейт Мос и Лейди Гага, освен останалите. В книгата си "Коса от Сам", известният спец разказва подробно за тази звездна трансформация, осъществена по повод снимки за корицата на британския Vogue: "Идеята беше косата да изглежда по-къса, бидейки скрита в тиарата, нещо, което Даяна много хареса. Това, което трябваше да бъде временен тест, прерасна в любопитно срещане на погледите ни в края на процедурата и деликатния въпрос от страна на Принцесата: "Какво би направил с косата ми, ако имаш картбланш?" Предложих да скъся дължината драстично, и тя, за моя изненада, прие веднага."

More Hair