Следва

Limited Edition

8-те бюти ритуала на принцеса Даяна, слабо известни досега

Лейди Ди не е подценявала ефекта на първото впечатление.

Celebrity beauty преди 1 година

"Принцеса Даяна осъзнаваше, че хубавата прическа и грим са изключително важни и не бива да се подценяват от никого", казва гримьорката й Мери Грийнуел.


Принцесата на народа, факт, беше красива. Всичко, което я отличаваше, от подстригването на тъмнорусата й коса до синята очна линия, привличаше вниманието на целия свят. Само в сватбения ѝ ден - 29-ти юли 1981-ва, 17 милиона зрители наблюдаваха церемонията.


Несъвършената принцеса: Комплексите на Даяна не успяха да разрушат ореола й


Естествената ѝ красота не може да бъде поставена под съмнение, но заедно с това, тя е имала в ръкава си няколко скрити бюти коза. Вижте кои са те:

1. Следвала е супер строга рутина в грижата за кожата. 

"Имаше невероятна кожа, но от време на време изглеждаше изморена заради семейните гени", казва Грийнуел в интервю за Стайлист. Заради това Кралицата на сърцата никога не пренебрегваше почистването, тонизирането, хидратиранетои нанасянето на серум/SPF фактор.

2. Винаги се е наспивала. Качественият сън е бил задължителна част от рутината на принцеса Даяна. Ето защо:

"Недостатъчният сън е причина за по-бледа кожа и изморен вид", казва експертът по естетика Рене Руло. Задължително е да се наспите добре вечер, защото липсата на сън причинява стрес и всякакви проблеми с кожата. Накратко: Ако сте изморени, това ще се вижда.



3. Спазвала е здравословен режим.

"След като започна да тренира, Даяна се отказа от всичко нездравословно", разкрива нейната гримьорка. "Спря употребата на алкохол и кожата ѝ засия в 100-процентовата си най-добра форма. Ако пушите и пиете, това ще унищожи най-важния елемент от красотата – кожата."

4. Гримът подчертавал индивидуалността ѝ.

"Винаги започваше грима си с хидратиране на кожата, продължаваше с фон дьо тен, който подхождаше на нейните естествени тонове, и коректор в зоната под очите.", отбелязва Грийнуел. Спиралата и червилото зависеха от настроението ѝ в конкретния ден.

5. Спряла с използването на очна линия, която съвпада с цвета на очите ѝ.

Принцеса Даяна често е носела синя очна линия или поне до запознанството си с Грийнуел. "Синеоките жени не бива да използват син молив, сини сенки или синя очна линия. По този начин очите им ще изглеждат твърде подпухнали.", казва гримьорката.

6. Винаги е поставяла спирала в основата на миглите.

"Наблюдавах я, за да съм сигурна, че когато си нанася спирала сама, винаги поставя и в корените", твърди Грийнуел.

7. Не е напускала дома си без парфюм.

"Тя винаги, винаги, винаги носеше парфюм. Той е огромна част от женския лайфстайл", казва Грийнуел. "Парфюмът е последния щрих към красотата, докато вървеше, се усещаше божествен аромат на шик и индивидуалност."

8. Поемала рискове с прическата си.

През 1990-та, по време на снимки за Vogue с фотографа Патрик Демаршалие, принцеса Даяна помолила коафьора Сам Макнайт да изтъни цялата ѝ коса. "В контраст с дългите и обемни коси на 80-те, Даяна предприе крачка към по-андрогинен вид". Какво ще кажете за това? Може само да ѝ завиждаме за тази смелост.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи