Следва

Взривоопасна колекция разкази от майсторите на криминалния жанр

Отмениха и Евровизия 2020, появиха се спекулации за фестивала в Кан

Конкурсът за песен на Евровизия - най-продължителното, най-популярното състезание за таланти в Европа - беше отменено заради пандемията, причинена от коронавируса.

Music преди 4 години

"През последните няколко седмици изследвахме и изпробвахме множество алтернативни варианти, за да позволим на Евровизия да продължи напред", каза Европейският съюз за радио и телевизия, който организира събитието, в изявление в Twitter в сряда. Но решение не бе намерено, като от съвета добавиха: "Невъзможно е събитиетото да се проведе на живо, както бе планирано."

Финалът на тазгодишния конкурс, в който трябваше да вземат участие артисти от 41 страни, бе планиран за 16-ти май в Ротердам, Холандия. Страната, подобно на цяла Европа, се опитва да спре разпространението на вируса.


Clueless: Джаред Лето разбра за пандемията 12 дни по-късно


Крис Уест, автор на книга за историята на Евровизия, не успя да скрие изненадата си, че конкурсът няма да се проведе за първи път от самото му начало през 1956г. Любопитно е още, че някои страни са отказали участието си още преди официалното изявление, добавя Уест. "Мисля, че това е отговорното решение", завършва изказването му - "Така или иначе би било странно. Представете си как би изглеждало - малко като на футболен мач без публика. Не би било същото."

В изявлението на организаторите на Евровизия се казва, че провеждат дискусии с властите в Ротердам относно организацията на конкурса през 2021 година, тоест е въпрос на време да имаме нова дата - по примера на Европейското първенство по футбол.


Covid-19: Конспирации и "Прогнози"


Провеждането на почти всички големи културни мероприятия в Европа вече е преустановено в отговор на пандемията. Преди броени часове организаторите на най-мащабния музикален фестивал в Европа - в Гластънбъри - също отмениха събитието си. 

Все още не са отменени няколко ключови събития от европейската културна сцена, включително филмовият фестивал в Кан, който трябва да се проведе от 12 до 23 май.

В събота френското списание Le Point публикува статия, в която бе цитиран анонимен член на борда на Фестивала, уж разкриващ, че Cannes Film Festival 2020 няма да се проведе. Организаторите обаче отрекоха да е взето такова решение.


Отложиха и Coachella 2020


Припомняме, че Холандия спечели правото да домакинства (за пети път в историята) Евровизия 2020 след победата на младия и дотогава неизвестен изпълнител Дънкан Лорънс с песента Arcade. Повече за него ТУК. Финалът на миналогодишният конкурс бе гледан от над 180 милиона души. 

More Music