4 направи-си-сам разкрасяващи терапии за лице

4 направи-си-сам разкрасяващи терапии за лице

Разкрасяващата маска за лице притежава повече от една положителна черта - не само че атакува проблемите на кожата спрямо приложената рецепта, но и създава усещане за релакс, граничещо си почти с преживяване в любимия СПА салон.

 

А сега, когато имаме цялото време на света и никакво място за оправдание, отделяме заслужените 10 минути грижа за себе си. Въпреки голямото изобилие на пазара, говорейки за маски за лице, едни от най-добрите формули остават тези, които съставяме вкъщи сами от пресни и органични продукти, без каквото и да е намеса на химикали. В този ред на мисли правим списък с четири изпитани рецепти и лесни за набавяне продукти, с които вероятно и без това разполагаме у дома:

За хидратация
Дехидратираната кожа е проблем, с който се борим целогодишно, а медът е чудотворна съставка с много положителни действия, включително и с хидратиращо, затова му поверяваме главна роля в рецептата. Той подпомага задържането на вода в кожата без да омазнява, като същевременно с това помага на белезите да избледнеят и на клетките да се регенерират по-бързо.

Съставки:
- половин авокадо
- 1 супена лъжица мед

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.