Следва

Бюти продуктите, в които френските момичета се кълнат

Kim K Tutorials: как да освежим SPF защитата при вече нанесен грим

This Just IN!

Face преди 3 години

Стане ли средата на май, започваме да разискваме вечната и неизчерпаема тема за слънцезащитата и така, докато не се убедим, че заплахата от хиперигментация не си е отишла for good. Процесът, предполагаме, протича сходно при всички жени - живото доказателство е Ким Кардашян-Уест в публичните си опити да защити кожата си от UVA и UVB лъчите, без да разваля току-що нанесения си грим.

Всеки, който носи full-on грим на ежедневна база, ще разбере мъката - подновяването на слоя задължителна слънцезащита по средата на деня, при вече "гипсирана" грим-визия, е меко казано кошмарно преживяване, при мисълта за което всяка жена изтръпва. Винаги сме отворени към съвети от по-опитните, а основателката на KKW Beauty се е доказала като такава неведнъж назад във времето - спомнете си гениалния й life-hack за дълбоки деколтета.


Опознай врага, за да го победиш: Пигментните петна


Оказва се, че Ким е провела проучване сред слънцезащитните продукти за след грим и в крайна сметка имаме победител. Риалити звездата разкри в поредица от Инстаграм видеа този уикенд, че е открила съкровището, което всички отчаяно търсим: идва под формата на спрей с 50-ти фактор от Lumasol.

39-годишната звезда уточни в началото на самото видео, че представянето не е реклама, а плод на лично проучване - тоест, не й е платено да ръси хвалебствени слова по адрес на марката: "Толкова се вълнувам, че най-накрая получих този продукт на Lumasol - помолих ги да ми изпратят бройка още когато дебютираха с продукта. Това е слънцезащитен крем, който се разпръсква по лицето върху грима, защото слънчевата защита трябва да се освежава на всеки два часа. Знам, че доста хора си мислят, че е нужно да нанесат фактор само веднъж в деня и всичко е наред, но не е така."

"Така, сега ще ви покажа как работи спреят. В момента съм много гримирана и ми предстои тепърва да изляза навън, така че ще пръсна от спрея, ще изчакам да попие и съм готова. SPF 50 е необходимост", даде разяснения Ким в клипа.


Как да се справим с хиперпигментацията: урок по правилна слънцезащита


Тук обаче е редно да отбележим, без да дискредитираме госпожа Уест по никакъв начин, че нанасянето на такъв тип защита не се ползва със същата сигурност както другите. За разлика от класическите слънцезащитни продукти, за да има реална полза от подобен спрей, трябва страрателно и щедро да обхванем всеки милиметър от лицето - и дори това може би няма да е напълно достатъчно. Ето защо съветваме да не разчитате на SPF спрейовете като единствен проводник на слънцезащита. За пълна защита, както добре знаем, ни е необходима широкоспектърна формула, като тази от GIVEAWAY активацията в Инстаграм, от която препоръчваме да се възползвате!

More Face