Гаджето ми се гримира, кеф!

Гаджето ми се гримира, кеф!

Скъпи, ще ми услужиш ли с хайлайтъра си?

Първата ми среща с Джеймс беше през лятото - той организира прекрасна романтична вечеря. За жалост, алергична съм към сто неща в храната и се оттеглих в банята, сещате се защо... Разсеяно отворих шкафа с лекарствата (добре де, може би не толкова разсеяно) и видах рафт с гримове. Неговият рафт с гримове. Коректор на Nars, гел за вежди Glossier Boy Brow, очна линия Covergirl – всичко това спокойно лежеше до пастата за зъби и почистващия гел за лице. Не се потресох, напротив - идеята, че потенциално излизам с някого, който се гримира всъщност ми хареса.

Първият ми кръш Били Джо Армстронг от Green Day носеше guyliner и беше толкова секси! Да имам гадже, което има общи интереси с мен и да ми помага в работата като бюти редактор? Да! Та това е супер модерно: цисджендър, който не е гей и обича да се гримира... приказка!


Били Джо Армстронг, 2005г.

"Гримът вече е за всички" – казва Пийтър Филипс, креативен и визуален директор на Dior Makeup. „Той е за всички полове. Имаме момчета в екипа, които специално молят за повече контур или хайлайтър. Преди пет години това не бих си го и помислил".


Trend Report: на момчетата дрънулките


Разбира се, мъжете не носят грим от вчера. В Древен Египет и мъжете и жените владетели са носили очна линия, а през XVIII век това да си слагаш пудра за лице и руж, който да прави бузите ярко червени е висша мода и изискване на всяко високопоставено общество. Дори бившият американски президент Джон Ф. Кенеди е носил грим по време на небезизвестния си дебат с Ричард Никсън. В последно време това мъжете да носят грим се мисли като част от модерната контракултура – от Били Айдол и Дейвид Боуи до Ру Пол – и като предпоставка за тормоз (или нещо много по-лошо). Идеята, че гримът, който е традиционно женска категория, е за всички, дори и днес е полемична. Добрата новина е, че марките избират да се развиват в тази посока и се целят да изкоренят женската вписаност на грима от историята.


Дейвид Боуи, 1973г.

Днес, когато self-care movement-ът се разраства и се отнася и за мъжете (това започна от грижата за кожата – защото, видиш ли, и мъжете имат кожа, за която да се грижат), брандовете се радват на запалена аудитория и повечето от тях навлизат и в бюти пространството на мъжете. Пример за това е Boy de Chanel, марка за мъжки грим, която излиза на пазара през 2018-та с продукти като молив за вежди, фон дьо тен, матов балсам за устни, коректор, лак за нокти и 3-в-1 молив за очи.


Принс, 1984г.

"Тъмни кръгове, редки вежди, зачервена кожа – това са проблеми, с които всеки се бори" – казва гримьорът от Chanel Тайрон Макхаусен – „мъжете започват да разбират, че те също могат да се справят с това. Не само, разбират, че това да подчертаят брадата си или да запълнят веждите си, може да ги направи по-мъжествени."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.