Следва

Иван Кюранов: през призмата на пикселите

Филмите, за които всички ще говорят тази есен

От адаптацията на "Ребека" по Netflix до нов Уес Андерсън с Тимъти Шаламе в главната роля - киното ще очарова на едро през идния сезон 

Movies & TV преди 3 години

No Time To Die

Може би най-очакваният филм за Бонд в историята, благодарение на двойния малефактор: шестмесечното му забавяне заради пандемията и факта, че това е последният филм на Даниел Крейг като 007. "Смъртта може да почака“ най-накрая пристига в кината през ноември. Историята е традиционно проста и гениална: Бонд е върнат от пенсия като оперативен агент на ЦРУ, за да помогне за намирането на изчезнал учен. Филмът блести с присъствието на носителя на Оскар Рами Малек като злодей, докато Леа Сейду, Наоми Харис, Бен Уишоу и Ралф Файнс интерпретират предишни свои превъплащения в сагата. 
По кината - от 12 ноември.


Billie Eilish ще изпълнява водещата песен "No time do die" към новия филм на James Bond


Смърт край Нил

След адаптацията на "Убийството в Ориент Експрес“ (2017г.) по Агата Кристи, Кенет Брана се завръща в ролята на мустакатия детектив Еркюл Поаро в тази звездна версия на „Смърт край Нил“, в която ще видим и Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Дон Френч, Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, Ема Маки, Софи Оконедо, Дженифър Сондърс и Летисия Райт. Заменяйки парния влак с круизен лайнер, от лентата струят на талази чувственост, изтънченост, сексапил и чутовна актьорска игра на красиви хора, блестящи в своите костюми и бижута - все пак става дума за каймака на висшето общество. Мистерията е съсредоточена върху убийство в любовен триъгълник. Кеф.
По кината - този октомври.  

Ребека

Вечният трилър на Дафне дю Морие се възражда от Netflix с нова филмова адаптация с участието на Лили Джеймс като втората г-жа де Уинтър, Арми Хамър като съпруга й Максим де Уинтър и Кристен Скот Томас като ужасяващата икономка на дома им, Мандерли, г-жа Данвърс. След като се впуска в брак с мъж, два пъти по-възрастен от нея и доста по-високопоставен, новата г-жа де Уинтър открива, че не може да овладее остатъчните енергии от предшественичката си, която изглежда изскача от всяко кътче на новия й дом. И това далеч не е всичко. Наситената атмосфера, пропита с потайност - с нож да я режеш, напомнят оригинала на Алфред Хичкок, но лентана изобилства от секси моменти, просто защото главните герои са по-страстно влюбени в този случай. Изобщо, перфектна актуализация за 21-ви век.
По Netflix - на 21 октомври.

The French Dispatch

Най-новото от Уес Андерсън съдържа всички любими прийоми на великолепния режисьор, базирани на причудлив сюжет, адаптиран от самия Андерсън в съавторство с Хюго Гинес и Роман Копола. Разположен във френския клон на американски вестник, вдъхновен от The New Yorker, филмът съживява поредица от редакционни истории. С участието на обичайния списък от сътрудници – Тилда Суинтън, Сърша Ронан, Бил Мъри, Анжелика Хюстън и Оуен Уилсън, плюс "момчето на момента" Тимъти Шаламе, Андерсън обещава да бъде блестящо стилен и критично интелигентен, както всеки път. 
В кината - втората половина на октомври. 

Dune

Говорейки за г-н Шаламе, той участва и в този филм, на научно-фантастичната легенда Денис Вилньов. Адаптиран по романа от 1965 г. на Франк Хърбърт, виждаме Оскар Исак в главната роля като футуристичен херцог, който пътува със сина си (Шаламе) и наложницата си (Ребека Фъргюсън) до враждебна планета - единствени източник на "подправката“ ("Spice") – мощно вещество, което удължава човешкия живот и дава свръхчовешки сили. Следват предателство и нечовешки обрат, не ни е ясно как ще издържим до декември.  
 

The King's man

Следвайки успеха на първите два "Кингсман" блокбастъра, с участието на Тарън Еджъртън в ролята на агент от MI5, този път действието се връща назад, в дните на възникването на агенция Кингсман, което е в ранните години на XX век. Списъкът с актьори е феноменален - от Ралф Файнс до Джема Артертън, от Арън Тейлър-Джонсън до Матю Гуд, а с Матю Вон начело и този път, филмът гарантирано ще нанесе удар - и като екшън, и като остроумие.
В кината - в началото на 2021.

More Movies & TV