Следва

Първа рожба и за Ники Минаж

Президентът Доналд Тръмп и Мелания Тръмп с положителен тест за Covid-19

Президентът Доналд Тръмп и първата дама Мелания Тръмп са положителни за коронавирус, съобщи самият президент рано тази сутрин 

Health преди 3 години

Диагнозата представлява най-сериозната известна заплаха за здравето на американския президент от десетилетия. На 74-годишна възраст Тръмп попада в най-рисковата категория за сериозни усложнения от болестта, убила дотук повече от 200 000 американци и над 1 милион души по целия свят.

Инфекцията може да се окаже силно дестабилизираща за предизборната му кампания, в момента в самия си пик, а фондовите борси се сринаха от новината: 

"Тази вечер аз и @FLOTUS (Мелания Тръмп) дадохме положителен тест за COVID-19. Ще започнем незабавно карантина и възстановяване. Ще се справим ЗАЕДНО!“, написа Тръмп в Twitter малко преди 1 часа сутринта в петък.

Тръмп бе видян за последно публично в четвъртък следобед, когато се завръща в Белия дом след пътуване за набиране на средства до Ню Джърси. Той не изглеждаше зле, въпреки че не разговаряше с репортери, докато влизаше в резиденцията си.

В обръщение към ресорните репортери, около 1 ч. след полунощ, лекарят на президента, командирът на флота д-р Шон Конли, съобщава, че е получил потвърждение за положителните тестове в четвъртък вечерта.


Шон Конли

"Президентът и Първата дама са добре в този момент и планират да останат у дома в Белия дом по време на възстановяването си", пише Конли.

"Медицинският екип на Белия дом е готов за щателни наблюдения, като освен това високо ценим подкрепата, предоставена от някои от най-големите медицински специалисти и институции в нашата страна“, пише още Конли, без да уточнява каква помощ се предоставя на Белия дом.

"Бъдете сигурни, че очаквам президентът да продължи да изпълнява задълженията си без прекъсване, докато се възстановява; ще ви информирам за всяко ново развитие", добавя той. 

Президентът всъщност каза, късно вечерта в четвъртък, че планира карантина, след като един от най-близките му помощници, Хоуп Хикс (Директор по комуникациите на Белия дом), даде положителен тест за коронавирус, вкарвайки болестта в най-близкия кръг на Тръмп. По-рано през нощта той отново омаловажи продължаващото разпространение на вируса.


Доналд Тръмп и Хоуп Хикс

"Краят на пандемията се вижда", прочете Тръмп от предварително подготвената си реч на годишната вечеря в Ал Смит, проведена точно заради здравната криза.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.