Джаки Кенеди: мазна кожа, лосион под мишниците и други дерматологични тайни за Първи дами

Джаки Кенеди: мазна кожа, лосион под мишниците и други дерматологични тайни за Първи дами

Обект на похвали и поощрения за безупречния си стил, Жаклин Кенеди Онасис получава щедри комплименти и за красотата си, почти толкова емблематична, колкото и модния й усет

Но, както се оказва, не само късметът „да изтегли силни карти от генофонда" обуславя безупречната външност на Кенеди-Онасис. Както повечето от нас, така и тя разчита на редовна грижа за кожата, за да я поддържа в отлично състояние.

Точната рецепта на крема, с който съхранява младостта си бившата първа дама, заедно със съветите за свеж и здрав вид на съпруга й Джон Кенеди, разработени от известния дерматолог от Ню Йорк д-р Ерно Ласло през 1963 г., наскоро бяха разкрити чрез нарочна изложба в Музея за грим в Ню Йорк. Институтът "Доктор Ерно Ласло" даде „назаем" на Музея предписанията, създадени специално за Кенеди-Онасис, заедно със, забележете, състава на крема, който д-р Ласло предписва за друга икона и вечна съперница на Джаки - Мерилин Монро.


Първият Музей на грима отваря врати в Ню Йорк


Няколко забележителни съвета се открояват в консултативните бележки, предписани на Кенеди-Онасис, включително съвети как да се избегнат обриви, както и рецептата за продукта на Ерно Ласло, наречен pHe1.Oil и друг, наречен „Light Cont. (пълно име Light Controlling Lotion, който все още се предлага и днес).


Ерно Ласло

Продуктите са препоръчани както на Първата дама, така и на съпруга й, заедно с противоречивите от днешна гледна точка съвети да не се притеснявате да стоите на слънце или да носите шапка, докато почивате „на брега" (вероятно в конкретния случай се визира Cape Cod, където сем. Кенеди обичат да прекарват летата си). Тази завладяваща представа за домашните процедури, които полага за лицето си госпожа Кенеди е забележителна сама по себе си, но тъй като грижата за кожата се развива и променя толкова много във времето, тя поражда въпроса как нейната рутина би се възприела днес. Повече светлина по този въпрос хвърля изтъкнатият американски дерматолог - д-р Анна Фийлд.

- Моля, споделете какво може да е основата на крема за лице, който д-р Ласло съветва Жаклин Кенеди да нанася през топлите месеци, за разлика от останалото време на годината.
„Важно е да разберете, че когато погледнете назад, съветите са свързани с най-актуалната за времето си технология. Тогава грижата за кожата е базирана изцяло на маслена основа, за разлика от съвременните формулировки, включващи „вода в масло". Изобретяването на емулгаторите и въвеждането им в индустрията създават драматична промяна в начина, по който мислим за кожата си днес.


Редки фотоси на Джаки Кенеди, една изложба в Париж


Тъй като продуктите на маслена основа са много тежки, логично е естествените съставки да остават „отдолу", под маслото и да задушават кожата. Затова предполагам, че д-р Ласло препоръчва да се използва комбинация от спиртна основа, последвана от масло за предварително почистване, за да се намали тежестта и запушването на порите, които нормалната грижа за кожата по онова време би могла да създаде. Предполагам, че Джаки има по-мазен тип кожа и е склонна към запушване на порите. препоръката би била различна, ако тя [имаше] суха кожа."

- Докторът предписва тонера си „Erno Laszlo Light Controlling Lotion" и за под мишниците, „винаги, когато го нанесете и върху лицето". Какви са вашите коментари на тази препоръка към Джаки?
„Той е на алкохолна основа и би работил за абсорбиране на излишното изпотяване, а също и за почистване на бактериите, за да се избегне неприятната миризма. Съвременната философия е да се избягват дезодорантите на алкохолна основа и сега имаме много по-добри технологии, които са и по-щадящи към кожата, но тогава това е било оптималното."

- Споделете какви са причините за съвета „никога не нанасяйте повече масло или крем върху лицето... в противен случай подутините никога няма да изчезнат и черните точки и пъпките ще се появят отново?"

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.