Следва

Култовият сериал „Октопод“ се завръща по БНТ 2

Юлиян Табаков представя: ПОРТРЕТ НА УМИРАЩ ТИТАН

Артистът кани зрителя на пътешествие в творческия процес

Events преди 3 години

София, 15-02-2021 г. - След “Мигновения” - изложбата с широкоформатни фотографии на Златина Тодева, които предизвикаха размисъл за любовта между началото и края на живота, този март Юлиян Табаков ще представи своя нов проект “Портрет на умиращ титан” с изложба в галерия “Райко Алексиев”, София.


От архива: My Style: Юлиян Табаков


Изложбата ще проследи процеси в околната среда, породени от човешка намеса, чрез различни художествени произведения - фотографии, рисунки и триизмерни обекти.

“С този проект искам да постигна у зрителя усещането, че присъства на живо в изобразените места, а не само в галерията: в горяща гора, в стаята на колекционер, в спалнята на луд, и да го доведа до убежденито, че това, което гледа на екрана на телевизора или си разцъква в телефона, е истина, а не просто изображение с кратка информация” - споделя авторът Юлиян Табаков за “Портрет на умиращ титан”.

Целта на изложбата и арт проектът зад нея е да предизвикат по-голямо разбиране за ролята на всеки от нас върху опазването на света, който заедно обитаваме. “Сибир и Амазония са далеч, но въздухът и водата пътуват и стигат навсякъде и до всеки” - допълва Юлиян Табаков.

“Портрет на умиращ титан” не само ще покаже, но и ще обхване създаването на визуалните произведения, изобразяващи хора, природни бедствия и културни традиции. Зрителите на изложбата ще могат да проследят нейния генезис и реализация, с което Юлиян Табаков ги кани на пътешествие в творческия процес. Някои от художествените обекти ще бъдат придружени с историческа и статистическа информация от началото на индустриалната революция до днес.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 4 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 2 седмици

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?