Следва

Брюнетка и блондинка: 25 страхотни жени, които бяха и от тъмната, и от светлата страна

Наука и магия: Biologique Recherche и ДНК тайната на безупречната кожа

60% от вариациите в стареенето на кожата се дължат на генетични фактори, останалите 40% се определят от околната среда

Face преди 3 години

Ние сме от хората, които обичат да познават и разбират науката, стояща зад красотата - съставки, формула, метод и иновативност са топ приоритетни, избираме ли с какво да третираме външността си - особено най-сложния и капризен елемент от нея, кожата. Фактът, че тя е безмерно зависима от пред-зададеното, тоест от нашата ДНК, е на първо чуване стряскащ и обезкуражаващ, но след обстоен и дълбок рисърч се успокояваме и радваме, защото има начин, процедура, продукт, отдадено разработени и доказано успешни, които работят директно с генетичното наследство, което носим. Науката в действие.  

Biologique Recherche е иноваторът, смелият учен, поставящ на пиедестал модерната и нежна грижа за кожата. Френският суперлуксозен бранд разработва невероятната технология My Beauty DNA©, която анализира повече от 600 000 генетични вариации, свързани с кожата, с цел да определи персонализирани процедури и продукти, максимално подходящи за всяко отделно състояние на кожата (Skin Instant ©). Иновацията е и тук, в България, от декември миналата година. Благодарни и с въздишка на облекчение разбираме всичко за този метод, който звучи твърде хубаво, за да е истина, но всъщност е такава. И разказваме: 

ДНК-то ни представлява нашата индивидуална "лична карта" и анализът на генетичната структура предоставя изобилие от информация за нуждите на кожата така, както друг метод не може. My Beauty DNA© отразява всички генетични кожни фактори, като се вземат предвид: "положителните" гени в тялото ни (такива, които имат положителен ефект върху външния вид и нашето благосъстояние - напр. гени, които предпазват от целулит, замърсяване и нарушаване на кожната бариера, чувствителност и гликация, нива на антиоксиданти и др.) и "рискови" гени (които могат потенциално да навредят на външния вид и здравето на кожата - увреждане на колагена, кожна чувствителност, склонност към пигментация). В процеса се изследват общо 14 характеристики, разделени на 4 основни групи: стареене, чувствителност към слънцето, чувствителност към околната среда, профил на кожата. Всяка от тези черти е свързана с ниво на предразположение, степенувано в три степени: незначителна, умерена и тежка. Процедурата по диагностициране на ДНК заложбите в кожата ни е релаксираща и лесна - взима се ДНК проба, изпраща се в лаборатория в Щатите и след няколко седмици тайната на нашата кожа е разкрита, а специалистите на Biologique Recherche анализират резултатите и създават персонализирана програма за грижа за кожата, така че да се избегнат всички негативни предразположености на кожата ни, заложени в ДНК-то ни.

Чрез анализа на тези фактори се стига до дермокозметична оценка на състоянието на кожата, идентификация и разбиране на факторите, които я правят такава, каквато е. Следва създаването на високоперсонализирана рутинна грижа за кожата с най-ефективни резултати. След консултация със специалист от Biologique Recherche (която правим удобно и с изключително приятни чувства в София, Варна или Велико Търново) знаем кой обезателно е продуктът, който искаме да развихри магията си върху всяка възможна ДНК клетка - луксозен, скъп, сътворен невероятно умно и съобразително спрямо факта, че всички сме различни, но еднакво силно искаме да се приближим до Вечната Красота. 

Новият ни продукт, серум за Богини, е новото красиво изобретение на бранда, което работи именно на основа ДНК. Той е букет, коктейл и същевременно безапелационен специалист, облечен в красота, ухания и действителна, смайваща резултатност. Казва се Le Grand Serum и работи на ниво "теломери", предотвратявайки преждевременното стареене на епидермиса. Продуктът на Biologique Recherche с най-високо и богато съдържание на 27 престижни активни съставки -  червена боровинка, хиалуронова киселина с ниско молекулно тегло, екстракт от Кудзу, екстракт от коприна, мимоза, дрожди, водница, пчелно млечице, бял чай, лешници, нар, азиатска центела, жълт кантарион, хамамелис, аминокиселини и още забележителни ингридиенти, които ревитализират, освежават, защитават хидратират, регенерират, предпазват или с една дума ОБИЧАТ кожата ни.  


Един ден с Biologique Recherche - висшият пилотаж в козметиката


След като за пръв път срещнахме Le Grand Serum с кожата си, тя стана сияйна, златиста и светеща, като Цветето на младостта от "Рапунцел" или Златна ябълка. Комбинираме с крема La Grande Creme, който използваме вече три години и който също толкова добре символизира магичната сила на науката в козметиката, благодарение на невероятната активна съставка EPIGENACTIV - основна и за серума. 


Божественият La Grande Creme

Специалното и в двата продукта е именно връзката с гореспоменатите телца, наречени теломери, които се намират в краищата на ДНК хромозомите и ги защитават. Учените, на които, малко или много, дължим красотата си, откриват, че теломерите са свързани с продължителността на живота на клетките, общото здравословно състояние и възприеманата възраст на всеки. Извод - трябва да третираме тях. 

via GIPHY

Съставките на Le Grand са организирани и смесени на база шест жизненоважни платформи -  платформа за борба със стареенето, стягаща платформа, озаряваща платформа, платформа против бръчки, регенерираща платформа и активна платформа. Не виждаме слабо място и момент на недостатъчност в този продукт - екзотичен, смел, силен, той е това, което искаме да имаме генетично, но същевременно радостта от ползването е по-голяма от всяка даденост.

Строго индивидуалната и уважаваща различността философия на Biologique Recherche позволява да имаме продукта след преминаване на анализ на кожата в центровете на Biologique Recherche, припомняме кои са салоните, за да преживеете възможно най-скоро научната магия, наречена MyBeautyDNA: в София - Este Fitness & Spa и Love Your Skin, във Варна - Expert Center Biologique Recherche и във Велико Търново - Естетичен център ЕНИГМА; повече информация за тях - ТУК.

More Face