Следва

Beauty Starter: Прелестна Маги Маурер или защо храната не е козметика

Историята за емблематичната къса прическа на принцеса Даяна

Всичко започва, когато фризьорът Сам Макнайт, шегувайки се, казва, че би отрязал цялата коса на принцесата и би почнал "начисто". 

Celebrity beauty преди 2 години

Легендарният фризьор Сам Макнайт разкрива в последната част от поредицата на британския Vogue "Vogue Visionaries" в YouTube, че емблематичната къса прическа, която прави на принцеса Даяна, всъщност започва като шега.

Макнайт обяснява: „Първият път, когато срещнах принцесата на Уелс, беше на снимки. Дългокраката блондинка пристигна, подскачайки нагоре по стълбите, подаде ми ръка, усмихна се, а ние се разтопимме... Имахме прекрасен ден. Правехме лицеви портрети за (британския) Vogue, тя носеше диадема, а аз направих косата й да изглежда къса под диадемата. - Това беше 1990 г., направих косата да изглежда по-къса, отколкото беше, като малко изфалшифицирах нещата... Смяхме са много, тя беше много забавна. В края на деня Даяна ми каза: „Какво бихте направили с косата ми, ако просто ви кажа да направите нещо?“. Фризьорът подхвърля: „Ще отрежа всичко и ще започна отначало“.


40 години от "Каквото и да означава любов" или деня на годежа на Чарлз и Даяна


Макнайт продължава: „Това беше в началото на 90-те, по това време правех много шоута и корици, а много от момичетата бяха с къса коса и ние просто се наложи да еволюираме стила от 80-те в по-остър, по-андрогинен, по-бизнес шик, както изискваха 90-те. Принцесата ми каза: "Ок, тогава защо просто не я отрежете сега?" Същия ден отразях косата й и никога повече не погледнахме назад. В продължение на години прическата й остана тази."


Онзи път, когато лейди Даяна предизвика кралицата, слагайки огърлица на челото си


Въпреки че именно той е отговорен за външния вид на покойната принцеса, Макнайт е скептичен, че това е правилният избор и за косата на актрисата Ема Корин , която играе принцеса Даяна в последния сезон на The Crown , за корицата на британския Vogue за  октомври 2020 г. "Спомням си деня на снимките. Беше първата ми работа след локдауна през лятото. Когато изскочи работата, не бях съвсем сигурен, че съм правилният човек, който да направи това. Чувствах се странно. Но в крайна сметка се получи, отделно, бях поразен от това колко Ема прилича на принцеса Даяна на външен вид. Тя e прекрасно момиче, което ме накара да забравя всякакви съмнения и страхове. Мисля, че направихме страхотна корица."

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи