Следва

My Style: Валерия Кадийска, късата прическа на лятото и хилядите цветове в пейзажа

Trend Report: ТенденцииТЕ от всички Resort 2022 колеции

Resort сезона тази година - един от най-странните някога

Fashion преди 2 години

Бански костюми и палта заедно споделиха няколко подиума, но съдбата на Resort колекциите е да се разпродадат и обикнат от потребителите, заради "дългия срок на годност“ на сезона по закачалките в магазините.

Ревютата поддържат обърканото усещане за сезона, предлагайки разнообразен и непредсказуем набор от тенденции. В настоящия момент, ваксинирани и свободни от локдауни (поне за сега), с несигурност в готовността си да се върнем в центъра на социалното внимание, но пък готови да се понагласим повече, присъства и едно предчувствие на моден хаос, който е на път. За едно нещо обаче всички дизайнери са на едно мнение и то е, че комфортът няма да ходи никъде! - Луксозни клинове се появиха в Dior, Burberry и почти навсякъде... разглеждаме и останалите comfy тенденции на Resort 2022.

1. Дизайнерите и стилистите преминават през минимализма на широките домашни панталони, до обличането на цял гардероб... наведнъж. Риза върху риза, която е пък върху рокля, пуловери, вързани на кръста, и шалове се носят заедно, оформяйки нови еклектични и смели силует. Обобщено: колкото повече, толкова повече - и нищо повече!


Nina Ricci


Coach


Burberry


Rokh


CDLM


3.1 Philip Lim


MM6 Maison Margiela


MM6 Maison Margiela, Resort 2022



Maryam Nassir Zadeh


Hillier Bartley

2. За тези, които съвсем не могат да зарежат удобството на панталоните за вкъщи, но желаят по-класен и изискан вид, Resort сезонът обещава клинове в наситени цветове и шарки.


Gucci


Gucci Resort 2022: Секс, езда, съвършенство, 100 години Gucci



Dior


Бел Хинова like a Greek Goddess за Christian Dior Resort 2022



Burberry


La DoubleJ


Lanvin


Max Mara


N 21

3. Дизайнери като Никола Гаские на Louis Vuitton до Мария Грация Кюри на Dior са единодушни, че роклите с регулируеми елементи - връзки, колани, ластици - са хитът на сезона.


Dior


Бел Хинова like a Greek Goddess за Christian Dior Resort 2022



Stella McCartney


Stella McCartney, Resort 2022



Louis Vuitton


Louis Vuitton, Resort 2022


4. Прозрачен топ или рокля с подчертана талия, може би не изглежда като най-очевидната или съществена тенденция, но с появата на тази дреха в колекциите на Chanel и Givenchy, идеята започва да се придобива смисъл.


Givenchy


Prabal Gurung


Chanel


Круиз колекцията 2022 на Chanel - черно, бяло, перли, гръндж



Marina Moscone

5. Луксозните брандове явно се обзалагат на дебело, че до празничния сезон и Новогодишната нощ ще имаме причина да извадим високите токчета и бляскавите роклета.


Versace


Versace, Resort 2022



David Koma


Cristopher John Rogers


Emilio Pucci


Oscar de La Renta


Carolina Herrera


Carolina Herrera, Resort 2022



Victoria Beckham


Brandon Maxwell


Balmain


Balmain, Resort 2022



Moschino


Moschino, Resort 2022


6. Шал ли е? Пуловер ли е? И двете ли е? Шал, окачен на раменете, се появи в колекциите на Phillip Lim и Erdem, правейки това плетиво единствената дреха, от която не знаехме, че имаме нужда.


3.1 Philip Lim


Erdem

7. След година на Zoom срещи всеки мечтае да покаже малко крак... и какъв по-добър начин от срещата на 60-те и 90-те в мини полички и костюми.


Versace


Versace, Resort 2022



Courreges


Giambattista Valli


Thom Browne


Stella McCartney


Stella McCartney, Resort 2022



Proenza Schouler


MSGM


Sportmax

8. Подобно на одеялце "за изпът“, пончото също се завръща в Resort 2022, предоставяйки домашния уют направо на гърба ни, за да сме в готовност за възраждащия се свят.


Alberta Ferretti


Chloè


Jil Sander


ALC


Gabriela Hearst


Gabriela Hearst, Resort 2022



Etro


Thom Browne

9. Щом има залози за блясъка в гардероба, по всичко изглежда, че дизайнерите са още по-убедени, че оперението е подходящо за ежедневието - особено в контрастни цветове и шарки.


Louis Vuitton


Louis Vuitton, Resort 2022



Vivetta


Chanel


Круиз колекцията 2022 на Chanel - черно, бяло, перли, гръндж


10. Тъй като е помислено за всеки, онези които имат резерви към блясъка и ярките цветове, ще останат доволни от подновените широки яки и палта в стила на 40-те. Досега семплостта бе подценявана - вече не!


MM6 Maison Margiela


MM6 Maison Margiela, Resort 2022



Coach


Tory Burch

More Fashion