Следва

15 лесни начина да накараме косата да расте по-бързо, директно от експертите

И така си хубава: 3 типа външност, които нямат нужда от грим

Това, че всички ние сме различни и всеки е красив посвоему, е отдавнашна универсална истина. Само че на Земята живеят и щастливци, към които природата е проявила особена щедрост

 

Face преди 2 години

Независимо от голямата преобразяваща сила на козметиката, ефектът й не е перманентен и е необходим ежедневен режим, ежемесечни покупки и редовни "проследявания" на външността, да се чете посещения при специалист в салон, ако я искаме забележителна. Любопитното е, че някои типове външност са лишени от тази необходимост, като не визираме това, че отговарят на  списъка "гъсти вежди, изразителни очи и скули, гъста и здрава коса". Просто този тип лица спокойно могат да минат и без грим, същевременно приковавйки погледите. Актуалните критерии, напомнящи ни, че в природата няма равни, нито по разнообразоие, нито по красота, следват, разделени по типове националност.  

Скандинавският тип

На вълната на популярността на стила на живот Хюга в скандинавските страни, територията е притегателна не само за туристите, но и източник на естетични стандарти в бюти-сферата. Какво отличава скандинавките и ги прави толкова различни от всички останали жени? Смята се, че характерните черти на момичетата от Севера - ясните очи, светлият, почти мраморен тен на кожата и заострените черти на лицето, са това, което ги прави подчертано хубави до една, което си е генетика, прекрасна екология и привързаност към естествените средства за поддръжка. Елементарни на пръв поглед прийоми, но непостижими за останалите представителки на нежния пол - никой не е като скандинавките, факт (четете още: Най-модерните жени, скандинавките, и какво точно носят тази пролет). 


Мете-Марит, кронпринцеса на Норвегия


Каролин Винберг, шведски топмодел


Силе Норендал, норвежката сноубордистка, участничка на  олимпийских игр 2014-го года


Елза Хоск, шведският топмодел, ангел на Victoria's Secret

Задължштелни точки в тяхната beauty-routine са овлажняващите, защитаващи и възстановяващи средства за грижа за кожата, на което ги принуждава суровият северен климат с пронизващите му ветрове и ниски темератури. Впрочем, на жителките на Скандинавието не им отива да се оплакват: именно тази територия се смята за alma mater на геотермалните SPA. Така че, за скандинавките, да се отдадат на продължителна и глезеща спа-процедура е като за нас да пием по чаша кафе. 

Азиатският тип

Представителките на азиатските страни са отдавнашни любимки на топ модните ревюта, отделно от десетките им добре платени договори с водещи европейски марки за козметика. Тези момичета са радост за фотографите - с разкошни, много изразителни скули, равен и плътен тон на кожата, на чията еластичност можем много да завиждаме - това са природни дадености, на които им стига само лека поддръжка с помощта на грамотно подбрана бяла  козметика. 


Мин Си, китайски топмодел


Сун Фей Фей, китайски топмодел


Сон Хё Гю, южнокорейска актриса и модел


Лю Вен, китайски супермодел

В контекста на казаното, като абсолютен тренд, завоювал любовта и признателността на целия свят, идва прочутата корейска козметика. Базирана на изключително натурални компоненти в състава си и на рецепти, изпитвани в продължение на стотици години, тя носи философията и тайните на бюти-практиките на самите корейки. Азиатките са царици в поддържането на естествената красота и, дори да употребяват декоративна козметика, я ограничават до пудра и полупрозрачен фон-дьо-тен (четете още: K-beauty: 10-те стъпки за божествена кожа на момичета от Корея). 

Бразилският тип

Истината е, че с идеална кожа могат да се похвалят не само представителките на азиатския тип външност. Бразилките са в същата кетагория - притежателки на плътна кожа с равен тен, която, освен всичко друго, прекрасно генерира тен (онзи, за който всички мечтаем - съблазнителен, равен, блестящ, с маслинов оттенък). 


Жизел Бюндхен, бразилски супермодел


Адриана Лима, бразилски супермодел


Алесандра Амброзио, бразилски супермодел


Изабел Гулар, бразилски супермодел

Единственото, което помрачава тази идеална ситуация, е склонността към омазняване, но и с този проблем бразилките се справят виртуозно - правят го с помощта на почистващи скрабове (много често с морски пясък в състава) и матиращи продукти. Beauty-рутината на жителките на Бразилия е пръв приятел с кокосовото масло, което те използват и за кожата, и за косата, както и подчертания прием на полезни елементи, приемани чрез плодовете и зеленчуците. Които именно в Бразилия са преизобилни и от всякакъв вид.  

More Face