K-beauty: 10-те стъпки за божествена кожа на момичета от Корея

K-beauty: 10-те стъпки за божествена кожа на момичета от Корея

K-beauty e феномен, за който сме разказвали често, като ТУК, или ТУК.

Терминът обединява всички или поне повечето важни beauty навици на корейските жени, които очевидно работят, щом момичетата и жените от Корея имат кожа за завиждане. Без грам преувеличение, който е срещал дама от източната страна очи в очи, знае, че кожата им буквално свети.

За феномена K-beauty сме писали и чели много, но малцина знаят, че промишленият корейски бюти пазар, освен BB-кремове, гъби за нанасяне, пачове за очи, текстилни маски, предполага стриктно използване в съответна последователност на всички тези средства. Това е един дълъг, бавен и много точен ритуал, спазван ден след ден и вечер след вечер, за да се постигне в крайна сметка изумителен резултат.


K-beauty - историята на корейското чудо и какво да си набавим за личния будоар


Без съмнение, корейките държат козовете на маса бюти прийоми, като за много от тях знаем, например за важното двустепенно почистване, задължителното наличие на ексфолиант на рафта в банята, и концентрираните серуми. Но най-важното beauty-задължение на образцовата корейка е именно фанатичната грижа за кожата, всеки ден, без прекъсване, без предаване.

Кои са 10-те ключови етапа в грижата на корейките, които правят кожата им съвършена, и ще сторят същото и за вашата, следва в материала:

Стъпка 1. Първо свалете грима от очите
Много важно е да сваляме грима около очите правилно. Кожата в тази област на лицето е много тънка, много нежна, буквално чуплива, необходимо е да й осигурим деликатна грижа. Основното е да избирам продукти, предназначени конкретно за тази област, което важи с пълна сила за почистващите средства. В противен случай, няма начин да избегнем травмирането на зоната, изсушаване и претриване са твърде вероятни при неточен продукт, което неизбежно ще доведе до нежелан резултат.

Стъпка 2. Първа степен на почистване
Много важен момент при корейките е двустепенното почистване на кожата. Първата степен касае дегримирането (с продукти, конкретно предназначени за тази процедура), както и отстраняването на основната част от замърсяването на кожата през деня. Хидрофилното масло е абсолютен фаворит в гамата, добрата новина е, че продуктът вече се произвежда от всички добри фирми в бранша.


Ловци на митове: 7 баснословни твърдения за почистването на кожата - развенчани


Стъпка 3. Втора степен на почистване
След първия етап на почистване, следва употребата на пенливо средство, чиято цел е да обере излишната мазнина /както е указано на опаковките/. Въпросното средство завършва почистващата процедура, свива порите и подготвя кожата за последващото нанасяне на овлажняващи и подхранващи продукти. Добре е да обърнем внимание на корейските мрежички, използвани в този етап на процедурата, специалистките са убедени, че по този начин средството се пени по-добре и кожата се оказва по-добре почистена, отколкото ако минем без тях.

Стъпка 4. Не забравяйте тоника

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.