Един откъс от книгата „Домът на Gucci” от Сара Фордън, от който става ясно откъде тръгват нещата

Един откъс от книгата „Домът на Gucci” от Сара Фордън, от който става ясно откъде тръгват нещата

Преди дни издателство Ciela пусна на пазара книгата на Сара Гей Фордън "Домът на Gucci. Една истинска история за убийство, лудост, блясък и алчност ” - именно тя е в основата на сценария на новия филм на Ридли Скот. Часове след премиерата, публикуваме откъс за конфликта между Родолфо Гучи и сина му Маурицио, причинен от Патриция Реджани, тогава годеница на Маурицио, която години по-късно ще се окаже поръчителката на убийството му.

 

Докато Маурицио напредваше със следването по право в Католическия университет в Милано, Родолфо започна да се тревожи, че синът му е прекалено наивен и доверчив. Един ден Родолфо го накара да седнат един срещу дрег, за да си поговорят като баща и син.

„Никога не бива да забравяш нещо, Маурицио. Ти си Гучи. Ти си различен от другите. Има много жени, които искат да те докопат - и теб, и богатството ти. Внимавай, защото някои жени правят краиера от това да си хващат млади мъже като теб."


Съпругата на Gucci и наемният убиец, най-мрачната история в света на модата


През лятото, докато връстниците на Маурицио посещаваха италианските морски курорти, Родолфо изпращаше Маурицио в Ню Йорк, за да работи при чичо си Алдо, който ръководеше разрастването на американския клон на Gucci. Самият Маурицио никога не беше давал на Родолфо повод да се тревожи - до това празненство на Виа дей Джардини. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.