Следва

Мис Вселена 2021 е Харназ Сандху, нашата Елена не се класира в десятката

Ако ботоксът ви не работи, това са 4-те причини

Инжекциите за красота може да не проработят, независимо от гръмките обещания. Затова е важно да вземем предвид няколко важни нюанса, на които е посветена тази статия. 

 

Face преди 2 години

Инжекциите с ботокс са най-популярната естетична процедура днес и обект на бурни дискусии в областта на козметологията. Самата дума "ботокс" е търговска марка, която всъщност означава много специфично вещество - невротоксин.

Неговите молекули действат върху нервните окончания, така че нервният импулс не може да достигне до мускула и да го принуди да се свие. В резултат на това кожата се изглажда и се отървава от видимите линии и бръчки. Много често ботоксът се бърка с филъри и това е грешка. Докато ботоксът действа директно върху мускула, филърите само изтласкват кожата отвътре и действат за кратко време (четете още: Любопитно и важно за хиалуроновите филъри). Въпреки това, въпреки популярността на ботокса, ефектът му невинаги е гарантиран. Защо това може да се случи и как да предотвратите загубата на пари, разказваме >>> 

Причина № 1: Дозата ви не е прецизирана, т.е. сложен ви е недостатъчно ботокс

Първото нещо, което трябва да знаете за инжекциите за красота, е, че всеки човек изисква различно количество и обем дози невротоксин. Тези показатели зависят от вашето тегло, физика, метаболитни качества, характеристики на нервната система. Последното е особено важен момент, защото говорим за ефекта върху нервните окончания. Компетентен специалист винаги ще разпредели веществото така, че инжекциите в проблемните зони да бъдат ясно изчислени. 

Степента, до която ефектът на въведеното вещество ще се оправдае, зависи пряко от неговото количество: малко по-малко - и ефектът може да не се състои, или ще остане с вас за много кратко време. Оттук и заключението: никога не пестете пари и не се колебайте да помолите специалист да изясни всички нюанси на процедурата. Когато става въпрос за коригиране на външния ви вид, макар и без операция, цената не трябва да е първият и последен фактор (четете още: Пластичните операции не са срамни, honey: Марк Джейкъбс за новия лифтинг и суетата като добродетел). 

Причина № 2: Лошо качество и техника на инжектиране

Още един момент, който намеква, че успехът на инжектирането на ботокс е показател за професионализма на специалиста, който работи с вас. Основният (но не единствен) проблем е, че често козметолозите се ръководят не от предварително проучване на характеристиките на вашата анатомия, а от прости технически проверени шаблони, които са универсални и работят в повечето случаи. Но нека отбележим, че „мнозинство“ изобщо не означава „за всички, без изключение“. А ако ботоксът се инжектира неправилно и веществото попадне в грешната зона или просто не достигне мускула поради грешна техника на инжектиране, не може да става дума за ефект от процедурата.

Причина № 3: Става дума за имунната система

Помислете за последния път, когато грипът ви е приковал на легло за две или три седмици. Вашето тяло се среща с вирусния протеин и започна активно да се бори с него. Основните участници и герои в тази борба са антителата, които помагат на имунната система да запомни структурата на вируса. При повторното влизане на вируса в тялото ви, то смело неутрализира врага с помощта на точно тези антитела.

Тялото е сложно, но изненадващо добре работещо чудо, но често такива привидно полезни свойства на организма могат да се окажат с обратен знак. Това често се случва с ботокса. Факт е, че описаният сценарий с вирус и антитяло може лесно да се повтори с невротоксина.

С течение на времето тялото може да развие защитно протеиново вещество и да намали ефекта на ботокса. Експертите обаче подчертават, че това се случва изключително рядко , особено ако е налично високото качество на невротоксина. Развитието на толерантност към ботокса е по-вероятно, но това е по-скоро изключение, отколкото правило.

Причина № 4: Става дума за самите бръчки

Някои бръчки са твърде дълбоки, за да реагират лесно на инжекциите с ботокс. За да ги премахнете, ще ви трябват редица процедури или допълнителен курс от филъри за дълбоките слоеве на дермата. Обикновено такива бръчки са много забележими дори когато мускулите са отпуснати. В този случай, за да постигнете желания ефект, трябва да се консултирате със специалист и да съставите необходимия план за лечение. Не е невъзможно да стане, но трябва време и ресурс (четете още: Благодарим ви, че ни светнахте за вашия ботокс).  

More Face