Лена Корес: една вълшебна жена за изкуството да живееш красиво

Лена Корес: една вълшебна жена за изкуството да живееш красиво

Metron Ariston! 

Лена Корес e красивата жена, един от основателите на една от най-добрите козметични марки в света - гръцката Korres. Майка на две деца, химичен инженер, безнадежно отдадена на всичко, докосващо природата и науката, вечно на път (Щатите са втория й дом), запален плувец и фен на редовните упражнения, амбициозен готвач, винаги с достатъчно време за добра книга или филм на кино с пуканки и кока-кола! Говорим с Елена, или Лена, както я наричат близките й, за всичко - за красота, за Гърция, за усещания и емоции, за жадувани подаръци, за мечтани места, за храна също, разбира се. Защото това е то, средиземноморското изкуство да живееш... 

View Sofia: Лена, до болка познаваме Korres, но не толкова отблизо теб самата, представи ни се в професионален план... 
Лена Корес: Здравейте, View Sofia, благодаря ви за поканата! След като завърших следдипломното си обучение по бизнес [MBA] и взех диплома по химично инженерство, търсех вълнуващ начин да пробия в областта на химията, биологията и математиката! Възможността дойде чрез обява, която Йоргос Корес беше пуснал в секцията за работа в популярен вестник - търсеше инженер-химик, който да работи с него по линия за естествена грижа за кожата. Според мен козметиката беше опция номер едно за инженер-химик, търсещ малко вълнение. Бях привлечена от визионерското зрение на Йоргос. Фармацевт, който още като студент започва работа в най-старата хомеопатична аптека в Атина, смесвайки естествени съставки, за да създава билкови препарати, лекарства и евентуално козметични продукти. Страстта и уважението към естествените съставки, както и дълбокото познаване на техните свойства бяха вдъхновяващи и завладяващи. Исках да бъда част от това буквално от ден първи!

View Sofia: Ти си съосновател и мениджър по иновациите на Korres - гръцката козметика-бижу, която дамският ни екип с удоволствие използва от години. Как се чувстваш в компанията, на нас ни се струва като хапка от Рая - да работиш толкова красива работа?
Лена Корес: Много ви благодаря!!! Нашата работна среда е място, пълно с хора, изпълнено с енергия и креативност! Около мен ще намерите безброй бутилки, пипети, буркани, безкрайни версии на една опаковка, множество лабораторни проби. Прекарвам работните си дни с нашия екип от химици и инженер-химици, екипите за разработване на нови продукти и маркетинг, обсъждайки нови продуктови концепции, изследвайки нови мощни натурални вещества, експериментирам, тествам, търся следващия ни пробив в красотата. Обичам да бъда заобиколен от хора, които са креативни, силно мислещи, обичат предизвикателствата, остроумни са и с добро чувство за хумор. Щастлива съм, че екипът на KORRES е изграден от такива личности; те са мои спътници в това невероятно пътуване и хора, с които прекарах половината от живота си.

VS: А личната история на Лена Корес - преди Korres и сега?
Л.К.Бях едно от малкото момичета през 90-те, които избраха да отидат в инженерно училище! Умът ми просто работи по този начин. Аз съм изцяло за аналитично мислене и решаване на проблеми. Това не означава, че знаех какво искам да правя след следването си. Защото, освен че съм линеен мислител, аз съм и страстен човек. Обичам природата и всичко естествено и преди всичко съм гръцка душа. Просто съм влюбена в Гърция. Влизайки в оригиналната аптека на Korres, веднага разбрах, че искам да бъда част от този свят. Всички аспекти на моята личност съвпадаха с това място! Видях цел. Натуралните продукти през 1996 г. бяха изцяло кафяви, скучни и опростени. Намерих начин да съчетая природата и науката, за да създам най-ефективните природни продукти. И то произведени в Гърция. Необходими са само мечта, работа и малко любов.

VS: Какво прави една жена красива?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.