Следва

Никой не е перфектен: най-лошите тоалети на принцеса Даяна в годините

Пало санто: какво е това и как да си изберем

Това е вид тамян, нарича се Пало Санто, ухае силно, за някои дори натрапчиво, но ние го харесваме.   

Health преди 2 години

Какво е Пало санто

Пало санто, в превод "Свещена гора", е дърво, което расте в Перу, Южна Америка. Местните жители палят части от него по време на традиционни народни ритуали: вярват, че по този начин можете да почистите пространството от зли духове и отрицателна енергия. Напоследък тамянът Palo Santo е много популярен и извън Перу: можете да си го купите от почти всички уелнес магазини в мегаполисите. Освен това звезди и инфлуенсъри често говорят за Пало Санто: топмоделът Миранда Кер е голям фен, за което разбираме от публикация в Instagram профила й. 

Най-често го откриваме като парченцат от дървото - къси дървени пръчки, които запалваме и опушваме пространството. Открива се още под формата на етерично масло, чисто или разредено.

Как действа Пало санто

Етеричното масло от Пало Санто има сладък дървесен аромат, напомнящ комбинация от тамян, кедър, сладка трева и лимон, с лек оттенък на мента. За тези, които провеждат духовни практики, това е отличен помощник при работа с вибрации и отрицателна енергия. Но този тамян дава и просто добър ароматерапевтичен ефект: успокоява, облекчава тревожността и предизвиква усещане за мир.

Как да изберем качествено Пало санто

За да проверите автентичността на пръчката, обвийте я с дланта си, поднесете я до носа и вдишайте аромата - трябва да е мек и фин, леко сладък, като бор с нотки на цитрусови плодове и дим.

Понякога пръчките се накисват специално в ароматизираща течност - тогава миризмата става остра, не естествена и дори леко бензинова.

Как да използваме правило Пало санто

Хванете пръчката за единия край и запалете другата страна с кибрит. Оставете пламъка да изгори - това ще отнеме 10-20 секунди и след това го издухайте. Пръчката бавно ще тлее и ще излъчва аромат за още 20-30 минути. 

По подобен начин можете да използвате не само тамяна, но и етеричното масло. Само внимавайте: то не бива да се прилага в чист вид или да се вдишва - има опасност от изгаряния по кожата или лигавиците. По-добре е да се разрежда с основа, за което са подходящи неетеричните масла - жожоба, сладък бадем, кокосово масло. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.