Следва

Препоръчваме: филмът на Netflix за протестите в Украйна, Winter on Fire (2015)

Метрополитън опера прекъсва отношенията си с руските артисти, които подкрепят Путин. Санкцията ще засегне и Анна Нетребко

Нюйоркската Метрополитън Опера, един от най-известните оперни театри в света, спира работата си с руски изпълнители, които подкрепят Владимир Путин.

 

 

Events преди 1 година

Въпреки че силно вярваме в топлото приятелство и културен обмен, които отдавна съществуват между артистите и културните институции на Русия и Съединените щати, ние вече не можем да си взаимодействаме с артисти или институции, които подкрепят или са подкрепяни от Путин, каза главният изпълнителен директор на театъра Питър Гелб пред The ​​New York Times.


Анна Нетребко

За кои артисти става въпрос, все още не е уточнено. Но на първо място, това може да засегне работата на Анна Нетребко, една от главните звезди на театъра. През 2014 г. тя преведе един милион рубли на Донецкия театър за опера и балет, който към този момент вече беше под контрола на ДНР. Изявите на Нетребко трябваше да започнат в Мет на 30 април.

Самата певица се обяви против войната и подчерта, че има много роднини и приятели в Украйна, за които се тревожи. Но в същото време Нетребко смята, че артистите не трябва да бъдат принуждавани да говорят публично по политически въпроси: Аз съм музикант. И моята цел е да обединя хората, преодолявайки политическите различия, написа Нетребко в Instagram.

През септември миналата година Питър Гелб каза, че е просто невъзможно да си представим Метрополитън опера без Анна Нетребко. Аз съм неин фен и има основателна причина. Тя е страхотна певица.

В допълнение към Анна Нетребко в Метрополитън опера работят руски артисти като Игор Головатенко, Аида Гарифулина, Юлия Маточкина и Елена Стихина.

Миналата седмица нюйоркската Карнеги Хол отмени концертите на Валери Гергиев и Денис Мацуев, които се изказаха в подкрепа на Путин, а лондонският театър "Ковънт Гардън" отмени лятното турне на Болшой. Също така американските групи Green Day и Imagine Dragons отмениха концертите в Русия, които трябваше да се проведат през 2022 г.

More from View Sofia

Най-епичното кино на 2022 - 20 световни режисьори избират 20-те топ филма на годината

Movies & TV преди 1 година

Тази година светът се завърна към нормалността, с някои уговорки, разбира се, и всички с трепет поехме към филмовите фестивали и кината, благодарни за честните отзиви, които някои от най-добрите режисьори дават на филмите от списъка ни за гледане. Вижте най-доброто от киното за 2022-ра според най-големите режисьори, това са филмите, които можем да наречем наистина удивителни

Плюс 24 за Рене Зелуегър - актрисата играе убийца в The Thing About Pam

Movies & TV преди 1 година

Оценките за новата крими драма на NBC - The Thing About Pam са доста противоречиви, но, тъй като не сме я гледали все още, днес обръщаме внимание на трансформацията на главната актриса - Рене Зелуегър, която е наистина невероятна, както на много други холувидски звезди - вижте големите трансформации в името на киното тук. Иначе, историята е по напълно истински случай, състои се от 6 епизода, като премиерата на последния беше на 12 април. 

More Events