Следва

Чудим се дали ни харесва: Бионсе в "гола" рокля на Оскарите

Всяка вечер кулинар: 3 обилни "отслабващи" омлета

Тези прости и оригинални рецепти за омлет ще ви помогнат да поддържате оптимално тегло и да сте сити почти през целия ден, като същевременно ще ви предложат оптимално съотношение между протеин и фибри. 

 

Food преди 2 години

Омлетът е чудесен начин да осигурите на тялото си протеина, от който се нуждае. Особено питателен и ценен той е сутрин (нищо, че рубриката ни се казва Всяка вечер кулинар). Това ястие е идеално за изграждане и укрепване на мускулите и възстановяване на увредените тъкани. Един обикновен омлет обаче може бързо да ви омръзне, затова са нашите бързи рецепти за максимална полза и доволно разнообразие. Всички те са специално подбрани за поддържане на оптимално тегло, което означава, че продуктите трябва да съдържат не само протеини, но и фибри. Здравословните мазнини и антиоксидантите също ще помогнат за поддържането на оптимален баланс.

Не забравяйте, че калоричното съдържание на закуската се влияе не само от съставките и начина на приготвянето им, но и от размера на порцията. Отслабнете преди лятото, като използвате тези рецепти >>>

Всяка вечер кулинар: 14 страхотни сгряващи супи

За да направите самия омлет, ще трябва да разбиете яйцата, млякото, солта и черния пипер (ако има такива в рецептата) в отделна купа с вилица и след това да изсипете сместа в предварително загрят и намаслен тиган. Но в майсторлъка има тънкости, специфични за различните омлети. 

Омлет по средиземноморски със спанак и маслини

Ако не знаете как да увеличите количеството консумирани зеленчуци и билки, използвайте тази рецепта. Омлетът в средиземноморски стил съдържа протеини, антиоксиданти и фибри, както и здравословни мазнини от масло и маслини. Освен това фибрите и мазнините ще ви помогнат да се чувствате сити дълго. Ако искате да увеличите количеството калории, протеини и мазнини, можете да добавите сирене фета или авокадо към този омлет. Можете да използвате пресни нарязани домати. Основното нещо е да не забравяте да поставите листата спанак в яйчената смес, когато я изсипвате в тигана.

Омлет в мексикански стил с халапеньо

Халапеньо ще добави приятна пикантност към обичайната ви закуска. Запасете се с яйца, домати, чушки, лук и малко настъргано сирене, за да направите мексикански омлет, който ще ви помогне да сте супер сити, без да ви е тежко. Смята се, че пикантните храни могат да ускорят метаболизма, което означава, че такава закуска може да помогне за поддържане на желаното тегло. Друго предимство на халапеньо е, че може да не използвате сол и черен пипер в рецептата. Ако доматите са узрели и вкусни, можете да не ги пържите заедно с бърканите яйца, а да ги сервирате пресни заедно с подправки, като лук и кориандър.

Пикантен омлет с карамелизиран лук

Карамелизираният лук е доста необичайна съставка за омлет, но ви позволява да постигнете силен и запомнящ се вкус, без да добавяте съставки като сирене или наденица, и следователно да намалите наситените мазнини и калориите в ястието. Лукът предлага фибри и антиоксиданти в допълнение към протеина, така че не се колебайте да ги добавите към яйчената си смес, когато я изсипете в тигана. По желание може да поръсите ястието с малко козе сирене или фета. Ако можете да си позволите да отделите повече време за готвене, добавете и малко гъби.  

Всяка вечер кулинар: П-А-Е-Л-Я от Валенсия

More Food