"Нашта" система 4-2-4: как постигаме фантастичния тен на корейките

Често опитваме да надникнем зад работещата маниакалност на корейските момичета относно брилянтната, фантастична, божествено красива кожа на лицето. Опит 1 е тук, опит 2 - тук, а сега разнищваме самата система на грижа, така че, каквото и да правим, да го направим наистина добре. 

Равномерният и сияен тон на кожата на корейските жени е резултат от тяхната извънредно старателна и спазвана независимо от всичко рутина за красота. Специалистите твърдят, че генетиката няма нищо общо с това, става въпрос за двойно почистване по системата "4-2-4" с хидрофилно масло и пяна. Докато скептиците се възмущават и смятат, че хидрофилното масло запушва порите, корейките с перфектна кожа се измиват старателно именно с масло, отхвърляйки всички съмнения. И така, какво представлява корейската грижа по системата 4-2-4, която изравнява тена на лицето по-добре от всякакъв Photoshop. 

Какво е значението на системата 4-2-4?

През 2012 г. актрисата Bae Soo Ji, по-известна като Сузи, в програмата "Нощ на телевизионните забавления" споделя тайните на рутината си за красота.

Сузи казва, че почиства лицето си за 10 минути, следвайки принципите на системата 4-2-4.

Актрисата подчертава, че за нея стъпката на почистване е най-важна в грижата за кожата. Според експертите, за тези с проблемна кожа, системата 4-2-4 може да помогне за почистване на порите и коригиране на последиците от акне, а за останалите да направи така, че лицето да засияе.

Двойно почистване

Почистването е основната стъпка в корейската грижа за кожата. Най-често корейките мият лицето си два пъти: първия път с хидрофилно масло, а след това с пяна.

Двойното почистване:

- разтваря грим от всякаква вид, дори водоустойчив;
- отмива слънцезащитния крем от кожата;
- почиства кожата в дълбочина, като стартира процеса на регенерация;
- стеснява разширените пори;

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.