Следва

Рижа красавица е новата Мис Англия 2022

24 SELF MADE: Алиса Карин

24 SELF MADE е поредица за готини софиянци. Заедно ще четем, от този септември, докогато не ни свърши хубавото вино/кафе, за интересни и извънредно симпатични хора от града, които каним да се раходят по страниците ни, споделяйки искрено, честно, смешно, меланхолично, радостно или каквото е в момента настроението им, с техните думи, снимки, видеа, идеи, с тяхното изкуство и по техния начин, как изглежда, мисли и чувства един софиянец, Есен 2022 edition. Here is part 4!  

All About Life преди 1 година

Алиса (23) снима умопомрачително, особено себе си. Познаваме я от Tik Tok, където споделя работата си, готин астрологичен хумор, естетски и лични моменти. Участва с фотография на голямата "ImageNation" изложба в Милано миналата година. Зодия Овен, асцендент Лъв и Луна Телец. Тази година завършва кино и телевизия в Нов Български университет. Свири на пиано от 8 годишна, рисува, пише, пее в хор, занимава се с театър. "Търся всякакви начини да изразявам себе си и всичко, което въображението ми ражда. Искам да го материализирам и открих, че фотографията е моето средство..." ни казва тя и още >>>


24 SELF MADE: Александра Георгиева (Sashettu)


24 SELF MADE: Вилияна Карушкова


24 SELF MADE: Voin de Voin


Денят на Алис, представен и разказан self made, изглежда така:

@viewsofia 24 SELF MADE w/ @Alice Karin #life #allaboutcity #24 #24selfmade #selfmade #dayinthelife #sofia #bulgaria #viewsofia #artist #wearesofia original sound - View Sofia

Когато разбрах, че ще участвам в 24 SELF MADE много се развълнувах и си казах: “Ей сега най-накрая ще снимам деня си и всичко, което правя! Много яко! Хората ще се изкефят!” Да, но истината е, че ако снимам за вас един от “непродуктивните” си дни, щяхте да гледате единствено как пия 8-мо кафе в 15:00 със сестра си, при която съм отишла още в 9:30. Обикновено по това време тя трябва да работи, но аз усърдно и по всякакъв начин й помагам да не го прави. В 19:00 тя свършва работа, пием вино и гледаме залеза (в дните, в които е топло) и в 23:00 си “лягам”, но заспивам в 2:30. 

Затова реших да снимам и покажа един от продуктивни, работните си дни. С един дебютиращ български дизайнер, Вера Димитрова, заснехме сесия, включваща само 10 нейни палта. Казва се “The way aliens see us” и е POV на извънземните, които ни виждат единствено и само като хора (без gender, както и ние си представяме тях). Ето как се случи...

Събудих се в 5:30, псувах 10 минути, докато клепачите ми се поотвориха и станах да се оправя с амбицията да тръгна в 6:00. Нали знаете как вечерта, когато навивате аларма за следващия ден и пресмятате колко време ще ви трябва да се измиете, облечете, обуете и излезете, най-често всичко това вечерта изглежда като 15 минути. Аз също така си казах “Е, то няма какво много да се оправям - само зъби, дрехи, спирала, това-онова, значи за 30 минути ще съм готова.” Да, обаче вечер, когато си навива алармата, никой не пресмята времето, в което музичката те е прекарала през деветте кръга на Ада и те е върнала обратно, ти лежиш немощен в леглото, съжалявайки за съществуването си и за всяка минута, в която си буден.

Тръгвам, за да взема прекрасната ми моделка от нейния дом. Милата е облечена, готова (нея също съм накарала да стане в 5:00)... Взимаме кафе, води. Без закуска. Аз обикновено не закусвам, което означава, че никой около мен няма право да закусва. Пристигаме в студиото, където дизайнерката ни чака. Тя пък е станала в 4:00, за да отиде да изглади дрехите, да подреди тоалетите по хронология (така, както ще ги снимаме). И всички дружно сме там в 8:00. Супер, но започваме да снимаме в 10:30.

И ще питате: "какво правихте 2 часа и половина, щом всичко е било подготвено?" Как какво?! Разсъждаваме. Задаваме си въпроси и търсим единодушни отговори. Всички сме много мъдри и си позволяваме да говорим за смисъла на съществуването преди да започнем работа. Неизбежно е.

Към 10:30, както казах, вече снимаме. Всичко върви перфектно. Екипът се забавлява, снимките вървят гладко. Да, но с това темпо ще ги приключим на Нова година, точно преди манджите да са сервирани... Затова се стягаме и гледаме да умножим скоростта по две. Към 14:00 вече идва другият ни модел, който е мъж. МЪЖ. Висок около 3 метра и половина, широк още толкова, със сплетена на дребни плитки коса. За мен беше недопустимо да не се казва Бьорн или Бард, но явно като е излизал от утробата не е казал “Huh” или не е приличал особено на викинг и не им е дошло да го кръстят така. Разбирам.

Аз обаче през цялото време, докато го снимам, си мисля “Как ли ми седи тениската?” “Дали ми е щрълнала косата?” “Ако не се чуе звука от камерата, дали ще забележи, че само го гледам през обектива?” Естествено, това всичко е на шега. Аз съм студена жена и не се впечатлявам от мъже толкова лесно. Даже съм чувала истории истории за себе си в този тон - че ми растяли рога, била съм опасна, на челото имам табела “Caution” и т.н.

Много се отплеснах. Снимаме сцените с викинга и Аби. Към 16:00 вече всички са уморени, леко гладни, пие им се бира, вино, на някои водка. Аби прави трети лайв в Тикток, в който разказва историята на живота си и как е дошла в България, докато лицето й се пържи на 3 светлини. Аз съм уморена, но никога не си признавам. Имаме да снимаме 10 палта общо. Досега сме снимали 5. Останалите 5 ги снимаме по-експедитивно, но не по-малко качествено. Междувременно едни приятели ни оставят кучето си, за да го разходим вечерта само колкото "да си свърши работата". То, разбира се, участва активно в процеса.

Към 19:30 приключваме със снимките на последното палто. Всички са доволни, но не защото свършихме, а защото направихме нещо страхотно заедно. Чувството да работиш с хора, които разбират всеки твой порив, посрещат всяка твоя идея, които не изричат думите: “Аа, ми не, тва няма да стане”, е великолепно и няма нищо подобно на него.

И заключението е, че колкото и уморена да съм след такъв ден, колкото и да ме болят капачките на коленете, бих го повторила за още едни 12 часа и после още едни 12 часа и така до манджите на Нова година.

Както и да е. Прибирам се към 21:30. Сестра ми и приятелят й са запалили камината. Отварям си една студена бира или бутилка червено вино и така до към 00:00. Ако съм много уморена заспивам веднага, но повечето пъти не успявам. От малка нямам стоп бутон на мозъка и освен ако няма поне 3 външни фактора, които занимават ума ми, не мога да заспя. Затова в повечето случаи се премествам в сънищата си към 2:30-3:00.

More from View Sofia

За пръв път от XVIII век: Кралицата-консорт ще носи корона, принадлежала другиму

Celebrities преди 1 година

Бъкингамският дворец обяви, че изключително ценната коран на кралица Мери е иззета от изложбата в Лондонската кула, за да претърпи модификации преди историческото събитие - коронацията на Чарлз III на 6-ти май  

Man in black: хубавият Ромео и татко Бекъм - много елегантни на галата на УНИЦЕФ

Celebrities преди 2 години

Някой беше казал, че няма по-голямо щастие от това да си редом до  децата си, когато те вече са с една глава по-високи. В случая с многодетния Дейвид Бекъм това щастие е почти по 4, ако приемем, че най-малката му рожба, Харпър, все още не го е стигнала. В случая с 19-годишния Ромео, вторият по ред син в семейството на Дейвид и Виктория, най-хубавото е факт. Баща и син Бекъм се появиха в чудесно кореспондиращи настроение и стил на гала събитието "Синята луна", организирано от УНИЦЕФ в Лондон  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.