Следва

Рижа красавица е новата Мис Англия 2022

24 SELF MADE: Алиса Карин

24 SELF MADE е поредица за готини софиянци. Заедно ще четем, от този септември, докогато не ни свърши хубавото вино/кафе, за интересни и извънредно симпатични хора от града, които каним да се раходят по страниците ни, споделяйки искрено, честно, смешно, меланхолично, радостно или каквото е в момента настроението им, с техните думи, снимки, видеа, идеи, с тяхното изкуство и по техния начин, как изглежда, мисли и чувства един софиянец, Есен 2022 edition. Here is part 4!  

All About Life преди 1 година

Алиса (23) снима умопомрачително, особено себе си. Познаваме я от Tik Tok, където споделя работата си, готин астрологичен хумор, естетски и лични моменти. Участва с фотография на голямата "ImageNation" изложба в Милано миналата година. Зодия Овен, асцендент Лъв и Луна Телец. Тази година завършва кино и телевизия в Нов Български университет. Свири на пиано от 8 годишна, рисува, пише, пее в хор, занимава се с театър. "Търся всякакви начини да изразявам себе си и всичко, което въображението ми ражда. Искам да го материализирам и открих, че фотографията е моето средство..." ни казва тя и още >>>


24 SELF MADE: Александра Георгиева (Sashettu)


24 SELF MADE: Вилияна Карушкова


24 SELF MADE: Voin de Voin


Денят на Алис, представен и разказан self made, изглежда така:

@viewsofia 24 SELF MADE w/ @Alice Karin #life #allaboutcity #24 #24selfmade #selfmade #dayinthelife #sofia #bulgaria #viewsofia #artist #wearesofia original sound - View Sofia

Когато разбрах, че ще участвам в 24 SELF MADE много се развълнувах и си казах: “Ей сега най-накрая ще снимам деня си и всичко, което правя! Много яко! Хората ще се изкефят!” Да, но истината е, че ако снимам за вас един от “непродуктивните” си дни, щяхте да гледате единствено как пия 8-мо кафе в 15:00 със сестра си, при която съм отишла още в 9:30. Обикновено по това време тя трябва да работи, но аз усърдно и по всякакъв начин й помагам да не го прави. В 19:00 тя свършва работа, пием вино и гледаме залеза (в дните, в които е топло) и в 23:00 си “лягам”, но заспивам в 2:30. 

Затова реших да снимам и покажа един от продуктивни, работните си дни. С един дебютиращ български дизайнер, Вера Димитрова, заснехме сесия, включваща само 10 нейни палта. Казва се “The way aliens see us” и е POV на извънземните, които ни виждат единствено и само като хора (без gender, както и ние си представяме тях). Ето как се случи...

Събудих се в 5:30, псувах 10 минути, докато клепачите ми се поотвориха и станах да се оправя с амбицията да тръгна в 6:00. Нали знаете как вечерта, когато навивате аларма за следващия ден и пресмятате колко време ще ви трябва да се измиете, облечете, обуете и излезете, най-често всичко това вечерта изглежда като 15 минути. Аз също така си казах “Е, то няма какво много да се оправям - само зъби, дрехи, спирала, това-онова, значи за 30 минути ще съм готова.” Да, обаче вечер, когато си навива алармата, никой не пресмята времето, в което музичката те е прекарала през деветте кръга на Ада и те е върнала обратно, ти лежиш немощен в леглото, съжалявайки за съществуването си и за всяка минута, в която си буден.

Тръгвам, за да взема прекрасната ми моделка от нейния дом. Милата е облечена, готова (нея също съм накарала да стане в 5:00)... Взимаме кафе, води. Без закуска. Аз обикновено не закусвам, което означава, че никой около мен няма право да закусва. Пристигаме в студиото, където дизайнерката ни чака. Тя пък е станала в 4:00, за да отиде да изглади дрехите, да подреди тоалетите по хронология (така, както ще ги снимаме). И всички дружно сме там в 8:00. Супер, но започваме да снимаме в 10:30.

И ще питате: "какво правихте 2 часа и половина, щом всичко е било подготвено?" Как какво?! Разсъждаваме. Задаваме си въпроси и търсим единодушни отговори. Всички сме много мъдри и си позволяваме да говорим за смисъла на съществуването преди да започнем работа. Неизбежно е.

Към 10:30, както казах, вече снимаме. Всичко върви перфектно. Екипът се забавлява, снимките вървят гладко. Да, но с това темпо ще ги приключим на Нова година, точно преди манджите да са сервирани... Затова се стягаме и гледаме да умножим скоростта по две. Към 14:00 вече идва другият ни модел, който е мъж. МЪЖ. Висок около 3 метра и половина, широк още толкова, със сплетена на дребни плитки коса. За мен беше недопустимо да не се казва Бьорн или Бард, но явно като е излизал от утробата не е казал “Huh” или не е приличал особено на викинг и не им е дошло да го кръстят така. Разбирам.

Аз обаче през цялото време, докато го снимам, си мисля “Как ли ми седи тениската?” “Дали ми е щрълнала косата?” “Ако не се чуе звука от камерата, дали ще забележи, че само го гледам през обектива?” Естествено, това всичко е на шега. Аз съм студена жена и не се впечатлявам от мъже толкова лесно. Даже съм чувала истории истории за себе си в този тон - че ми растяли рога, била съм опасна, на челото имам табела “Caution” и т.н.

Много се отплеснах. Снимаме сцените с викинга и Аби. Към 16:00 вече всички са уморени, леко гладни, пие им се бира, вино, на някои водка. Аби прави трети лайв в Тикток, в който разказва историята на живота си и как е дошла в България, докато лицето й се пържи на 3 светлини. Аз съм уморена, но никога не си признавам. Имаме да снимаме 10 палта общо. Досега сме снимали 5. Останалите 5 ги снимаме по-експедитивно, но не по-малко качествено. Междувременно едни приятели ни оставят кучето си, за да го разходим вечерта само колкото "да си свърши работата". То, разбира се, участва активно в процеса.

Към 19:30 приключваме със снимките на последното палто. Всички са доволни, но не защото свършихме, а защото направихме нещо страхотно заедно. Чувството да работиш с хора, които разбират всеки твой порив, посрещат всяка твоя идея, които не изричат думите: “Аа, ми не, тва няма да стане”, е великолепно и няма нищо подобно на него.

И заключението е, че колкото и уморена да съм след такъв ден, колкото и да ме болят капачките на коленете, бих го повторила за още едни 12 часа и после още едни 12 часа и така до манджите на Нова година.

Както и да е. Прибирам се към 21:30. Сестра ми и приятелят й са запалили камината. Отварям си една студена бира или бутилка червено вино и така до към 00:00. Ако съм много уморена заспивам веднага, но повечето пъти не успявам. От малка нямам стоп бутон на мозъка и освен ако няма поне 3 външни фактора, които занимават ума ми, не мога да заспя. Затова в повечето случаи се премествам в сънищата си към 2:30-3:00.

More All About Life

Неда Малчева, илюстратор: Digital Scouts е проект, който говори на езика на децата и има силата да ги предпази от онлайн опасностите

All About Life преди 1 ден

Като човек с глас в социалните мрежи, често се включвам в инициативи и кампании, обвързани с безопасността и здравето на децата, отбелязва талантливата художничка и майка на три деца 

Безупречен: стилът на Рая Назарян, новия Парламентарен председател

All About Life преди 2 дни

Рая Назарян е председателят на Народното събрание, избран по-рано днес с гласовете на 131 от депутатите. Харесваме тази красива жена, защото, точно както подобава на зодията ѝ - Дева, работи фино, зад кулисите, без непременна нужда от публичност и очевидно ефективно, за да бъде предложена за най-високия пост в държавата от коалицията, която спечели изборите на 9 юни - ГЕРБ-СДС.

Тенис любов и ок ли е любимият да е партньор и на корта

All About Life преди 3 дни

Две известни тенис двойки – Кейти Бултър и Алекс Де Минор, и Стефанос Циципас и Паула Бадоса, вече, уви, разделени, много често се състезават на смесени двойки на Уимбълдън, който стартира на 1 юли тази година. Но ок ли е играчите да смесват бизнеса судоволствието?  

Керхер представи звеното си за консултация, изграждане и поддържане на “Автомивки”, част от направление “Специален бизнес”

All About Life преди 3 дни

Керхер организира представяне и демонстрация на оборудването за измиване на автомобили - четкови портални и мивки на самообслужване. Експертите на немската компания показаха методологията за правилно измиване на автомобила, когато почистваме сами колите ни. Те обърнаха внимание, че е важно първо да изплакнем автомобила, след това да нанесем препарат отдолу-нагоре, да измием автомобила с четка или гъба, и отново да изплакнем отново отдолу-нагоре.