Следва

Ретроградният Марс - извинение за есенния мързел и още

С вкус на кино: 7 ресторанта, приютили велики филмови сцени

Aaaaand... action!

 

Food преди 1 година

Какво е общото между добрата храна и добрия филм? И двете могат да добавят магия, цвят и блясък към живота. В тези седем истински ресторанта, които сме гледали във филмите, храната и киното се съчетават по най-красивия начин. Тук вечерящите можем да следваме кулинарните стъпки на звездите на точните филмови локации. По целия свят тези заведенияса помогнали за оформянето на някои от най-запомнящите се моменти в киното въобще. От емблематичния летящ охлюв в "Хубава жена" до спиращото дъха изпълнение на Мег Райън в "Когато Хари срещна Сали", тези места са за travel списъка на всеки киноман. От само себе си се разбира, че добрият дизайн и добрата храна ги правят подходящи за всеки, който търси забавна вечер. Седнете в който и да е от тези ресторанти и може да се озовете на същата маса, на която някога са яли най-звездните актьори на времето - или поне са се престрували, че ядат...

Loeb Boathouse, Ню Йорк

Мариното Loeb в Сентръл Парк е любим на Холивуд и е използван за декор в множество филми, включително When Harry Met Sally, Borat и 27 Dresses. Въпреки че ресторантът бе заплашен от затваряне тази година, анонимен милиардер спаси бизнеса и финансира обновяването му.

Katz Deli, Ню Йорк

Нора Ефрон е доживотен любител на Ню Йорк, така че не е учудващо защо тя избира да покаже на публиката множество емблематични заведения в Ню Йорк в лентата "Когато Хари срещна Сали". Този ресторант е декор за една от най-запомнящите се реплики във филма: "Ще взема това, което тя има". Табела, обозначаваща масата, на която са седяли актьорите, днес виси в легендарния клуб.

Cicada, Лос Анджелис

Когато сцените от „Хубава жена" са заснети в това, което сега е ресторант и салон „Цикада" в Лос Анджелис, той се нарича „Волтер". Освен промяната на името, мястото изглежда до голяма степен така, както е показано във филма, с разкошен интериор, вдъхновен от арт деко естетиката. Заведението е сцена за любимия на феновете момент във филма, когато героят на Джулия Робъртс направи онова нещо с охлюва...

New York Bar, Park Hyatt Tokyo

Бар New York, разположен на 52-ия етаж на Park Hyatt Tokyo, предлага спираща дъха гледка към планината Фуджи. Това е и ресторантът, в който Боб (Бил Мъри) за първи път среща Шарлот (Скарлет Йохансон) в "Изгубени в превода". Локацията е представена като светилище на модерността в сърцето на Токио с изискана, изтънчена и дори мистериозна душа. Понякога хотелът изглежда като позлатен затвор за звездите от филма, но също така има много модерен чар и елегантност - без него филмът нямаше да е същият.

21 Club, Ню Йорк

Тази емблематична дестинация в Манхатън предоставя перфектна обстановка за ключова сцена във финансовия трилър Wall Street. Филмът с участието на Майкъл Дъглас, Мартин Шийн и Чарли Шийн не би могъл да избере по-подходящ ресторант за вечеря за сцената, в която Дъглас запознава по-младия Шийн с вкуса на добрия живот. Клуб 21 е основан по време на сухия режим от двама братовчеди, Джак Криндлър и Чарли Бърнс, и дори е имал тайна клетка, в която собствениците крият алкохол от правоприлагащите органи. По време на бума на Уолстрийт през 80-те години това е любима дестинация за играчи с много пари. За съжаление, ресторантът затваря завинаги, след продължителни финансови затруднения по време на пандемията.

Bridges, Данвил, Калифорния

Ресторант-барът Bridges в Данвил, на около 20 мили източно от Оукланд, Калифорния, става декор за сцена в "Мисис Даутфайър", където главните герои - изиграни от Сали Фийлд, Пиърс Броснан и Робин Уилямс - се срещат за вечеря. Бриджис продължава да се гордее с връзката си с игралния филм от 1993 г. и кадри от него са на видно място в техните акаунти в социалните мрежи.

Serendipity 3, Ню Йорк

Serendipity 3 не само е използван за декор в любимия на феновете филм, но и вдъхновява заглавието му. В Serendipity Джон Кюсак и Кейт Бекинсейл играят Джонатан и Сара, двама влюбени, събрани на пръв поглед от съдбата. При първата им среща двойката споделя замразен горещ шоколад в ресторанта, който също е известен с емблематичния си десерт.

More Food