Следва

We Love: Джулия Робъртс сподели архивна снимка на близнаците в чест на ЧРД 18

Как да привлечем късмета в Годината на Черния заек: 5 важни правила

О, как искам следващата година да е пълна с щастие, успех и любов! Какво да направим, за да превърнем мечтата в реалност, разказваме в този материал

 

Health преди 1 година

Правило 1 - чисто!

Символът на следващата година е Заекът, много чисто и спретнато животно. Той никога няма да си позволи да скоча из гората с мръсно кожено палто. Ето защо е толкова важно да уважавате символа на китайската Нова година и да почиствате идеално дома си, дрехите, работното място, всечко около вас. 

Не забравяйте да подредите равномерно нещата в шкафовете, не оставяйте прах по рафтовете, измийте добре домакинските уреди и прибори, внимателно почистете первазите на прозорците. Много е важно да го направите преди да настъпи новата година на Черния воден Заек, точно на 23 януари догодина. Дори да планирате в този ден да сте извън дома или в отпуск от работа, уверете се, че преди датата сте сложили всичко в ред и идеална чистота. 

Правило 2 - украсете дома!

Тъй като Черният заек е диво животно, живеещо в гората, къщата трябва да бъде украсена със сухи цветя, китки зряла пшеница или ръж, свежи цветя. Можете да украсите със собствените си ръце: сглобете гирлянда от конуси, направете импровизирана икебана, купете нови вази и сложете вътре живи цветя, може и направо с корените (ние купуваме такива от Billa). Късмет през следващата година ще носи и фигурката на заек, поставена близо до нас - на масата, в хола, до леглото, на работния плот. Уверете се, че сте я поставили така, че да е в центъра. 


Черен заек: какво означава символът на 2023


Между другото, заекът е страхливо животно, така че се опитайте да изключите животинските щампи от интериора. Няма нужда да окачвате фигурка на тигър, леопард, вълк или лисица на коледната елха или после в интериора - заклетите врагове на заека ще изплашат успеха и няма да донесат добро.

Правило 3 - ястия с риба на масата!

Заекът (известен още като котка) обича да яде риба, така че помислете да го предразположите със специално ястие, например, някое от следните:

  • желирана риба
  • рибено руло
  • осолена риба
  • котлети от сьомга
  • червен хайвер в тарталети
  • риба на скара

Внимание: Ястия със заешко са категорично забранени, както на новогодишната трапеза, така и през цялата 2023-та. 

Правило 4 - изберете правилните дрехи!

Най-добре е в навечерието на новата китайска година, например на 22 януари, но със същата тежест и в новогодишната нощ на 31-ви декември срещу у1-ви януари, да носите МЧР - малка черна рокля - тя определено ще привлече късмет през следващата година. Има обаче и други опции за празнично облекло: друхи в светлосиньо или хубаво наситено синьо. Важно е обаче вашият тоалет да съдържа поне един черен детайл - тогава късметът определено ще се обърне към вас!

Ето и цветовете, които е добре да избягвате в новогодишно облекло: червено, ярко жълто и златно. Което не значи, че Черният заек няма да хареса металните аксесоари.

Правило 5 - пожелайте си нещо!

Има много начини да направите това в новогодишната нощ. Ние определено ще напишем бележка със съкровеното си желание, която после ще изгорим и ще изсипем пепелта в чаша шампанско (което трябва да се изпие, докато звънят празничните камбани).

Испанският начин за манифестиране на желания: пригответе 12 гроздови зърна и ги изяжте под звъна на часовника, като си пожелаете най-съкровеното нещо. Италианският начин за привличане на късмет през новата година е да изхвърлите всички ненужни неща през прозореца в празнична нощ (може дори мебели и домакински уреди). Японският начин: сложете гребло у дома, за да „загребете“ повече щастие през следващата година. 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.